Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD KUKIĆ

Muž dogradonačelnice Sandre Švaljek dao otkaz u Gradu

Sandra Švaljek
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
10.02.2014.
u 19:52

Muž dogradonačelnice reagirao četiri dana nakon što se doznalo da je bez natječaja zaposlen u gradskoj ustanovi

Nenad Kukić, suprug dogradonačelnice Grada Zagreba i bivše ravnateljice Ekonomskog instituta Sandre Švaljek, danas je podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.

Zaposlen po propisima

Reakcija je to četiri dana nakon što je javnost doznala kako je suprug dogradonačelnice Švaljek, inače magistar ekonomije, bez javnog natječaja zaposlen na mjesto pomoćnika direktora Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

Podsjetimo, Nenad Kukić zaposlen je na Badnjak, šest dana prije nego što je Ustanova za upravljanje sportskim objektima iz Zagrebačkog holdinga prebačena u nadležnost Grada, čime je i dobila status ustanove i nekoliko dana prije početka nove, 2014. godine kada je gradonačelnik Bandić zabranio zapošljavanje novih djelatnika u gradskoj upravi.

Kukić, koji je ujedno vlasnik tvrtke koja obavlja računovodstvene, knjigovodstvene i revizijske djelatnosti tako je, iako njegova supruga naglašava kako je zaposlen po važećim propisima, odustao od plaće na račun gradskog proračuna. Dapače, sam Nenad Kukić poručio je kako za to radno mjesto nije bilo raspisanog natječaja i da mu je ta pozicija ponuđena.

– Ovu odluku donio je iz načelnih razloga jer ne želi da se moja trenutačna funkcija ni na koji način dovodi u vezu s njegovim profesionalnim i poslovnim životom – opravdala je raskid ugovora dogradonačelnica Švaljek te naglasila kako njezin suprug, Nenad Kukić, raspolaže stručnim znanjima i iskustvom koje u ovom trenutku mogu bitno pridonijeti unapređenju i racionalizaciji poslovanja ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Sve je bilo transparentno

– Mogu shvatiti da je u današnjoj gospodarskoj situaciji i s ovolikim brojem nezaposlenih javnost iznimno osjetljiva na zapošljavanje osoba koje su na bilo koji način vezane uz ljude koji obnašaju javne funkcije, iako se radilo o transparentnom procesu i vrhunskim stručnjacima. Ni na koji način nisam utjecala na njegovo zapošljavanje – poručila je dogradonačelnica Švaljek.

Komentara 13

TO
tomokaro
07:33 11.02.2014.

Sječate li se Darka knjigovođu iz Nedjeljom u 2, on je isto stručnjak ali mu kompanija nepotizma nije ponudila posao.Bilo bi interesantno napraviti analizu koliko kumova,djece,bračnih drugova u kombinacijama pročelnici,šefići i njihovi kumovi i rođe.Skamenili biste se od nalaza. Prijateljelj mi radi u jednom odjelu u gradu od njih 40 30 je zaposleno po toj varijanti.

AM
ameris
20:59 10.02.2014.

Dogradonačelnice Švaljek .. n e vjerujem vam ! Koje zlo vas je natjeralo da radite za Bandića ? Mislite da će vam to biti referenca u životu ? Koja greška !

DU
Deleted user
21:09 10.02.2014.

Dao on otkaz ili ne ona "velika protivnica nepotizma" pokazala je svoje pravo lice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije