Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji iz pakla

Htjeli zapaliti kćer: Gorjet ćeš nam pred očima

kuća,polili benzinom,Vrapčanska cesta
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
08.01.2014.
u 18:00

Pobješnjeli par umalo je zapalio troje djece i bebu u Zagrebu

– Vidjet ćeš svoga Boga, uništit ćemo te, gorjet ćeš nam pred očima – histerično je na svoju kćer M. T. (21) vikala njezina majka Ivanka T. u utorak oko 23 sata u obiteljskoj kući na Vrapčanskoj cesti u Zagrebu dok ju je čupala za dugačku crnu kosu ne bi li je izvukla iz kuće, gdje ih je s kanistrom benzina od pet litara čekao njezin otac Zdravko T. kako bi ispunio svoju prijetnju i zapalio vlastitu kćer. Sve se događalo pred očima troje maloljetne djece i bebe stare tek osam mjeseci, a galama i jezivi krici koji su u mirnom naselju odjekivali u inače tihoj noći na noge su digli i prestravljene susjede.

– M. T. je jako dobra cura iz Bjelovara koja posljednjih tri mjeseca radi u jednom zagrebačkom lancu pekarnica. Radi i svetke i petke kako bi se uzdržavala, a po potrebi odlazi u jednu od tri poslovnice. U utorak je bila u Zapruđu, oko 22 sata joj je završila smjena pa je krenula kući, i onda je sve krenulo – prepričava vlasnica kuće u Vrapčanskoj cesti kod koje M. T. živi otkako je došla u Zagreb. Kada je krenula kući, pred zgradom u kojoj radi ugledala je automobil bjelovarskih registracija u kojemu su bili njezini roditelji. Kako su joj i prije prijetili smrću, uplašila se, pobjegla natrag u pekarnicu i zaključala se te pozvala šogora i sina vlasnice kuće u pomoć.

Roditelji je otjerali iz kuće

– Ona je iz jednog sela pokraj Bjelovara, gdje je donedavno živjela s roditeljima i svojim bratom. Roditelji su je stalno tjerali da nađe posao i da se što prije odseli. Preko prijatelja iz tog sela upoznala se s mojom snahom i mi smo joj pomogli da nađe posao i dali smo joj smještaj. Međutim, roditelji su joj i dalje prijetili, govorili da se mora i službeno odjaviti s njihove kućne adrese, a jednog dana mojoj je snahi puknuo film, uzela ju je za ruku i natjerala da se odjavi, ali ni to im nije bilo dosta, i dalje su joj konstantno prijetili – prepričava vlasnica kuće.

Jednom, pa dva, tri puta pokušao je upaliti upaljač, srećom nikako ga nije mogao „zakuriti“

prepričava vlasnica kuće

Oko 23 sata M. T. je došla kući, ali njezini roditelji tamo su stigli nešto prije. Kada je otvorila vrata ulaza u prizemlju, ugledala je oca koji je u ruci držao kanistar benzina i majku koja se počela histerično derati na nju. U istoj prostoriji u tom trenutku nalazilo se čak desetero ljudi – troje djece stare trinaest, devet i pet godina, beba od osam mjeseci, snaha, šogor i sin vlasnice kuće te M. T. i njezini roditelji Zdravko i Ivanka. U metežu koji je nastao Zdravko T. počeo je sve polijevati benzinom, polio je svaku od deset osoba koje su u tom trenutku bile tamo, a onda je izvadio upaljač. Nastala je kratka tišina, a onda je Zdravko T. pokušao sve zapaliti.

Prijetnje nije shvaćala ozbiljno

– Jednom, pa dva, tri puta pokušao je upaliti upaljač, a ne znam kolika je sreća bila da ga nikako nije mogao „zakuriti“. U tih nekoliko sekundi M. T. je iskoristila njegovu nepažnju i pobjegla na kat. Počela je lupati na vrata, derala se “otvorite, otvorite, pomozite, spasite me”, a kada sam otvorila vrata, utrčala je u hodnik i sklupčala se na podu, nastavila je vrištati tražeći da joj pomognem. Za njom je u tom trenutku ušla majka, oči su joj bile krvave od bijesa – prepričava vlasnica kuće. Majka Ivanka T. počela je kćer vući za kosu kako bi je izvukla izvan kuće, a tada se pojavio i otac s kanistrom koji je već dopola ispraznio u prizemlju.

– Mir, mir, nećemo vas dirati, samo želimo zapaliti kćer, ali ne u kući, to bi bilo loše, pustite nas da je izvučemo pa ćemo to učiniti na dvorištu – gotovo smirenim glasom rekao je Zdravko T. U međuvremenu je M. T. uspjela pobjeći u potkrovlje gdje je nogama pridržavala vrata kako njezina majka ne bi mogla ući. Za to vrijeme Zdravko T. odlučio je pobjeći, ali ga je šogor vlasnice kuće zaustavio i zadržao do dolaska policije, dok je sin vlasnice u međuvremenu uspio nazvati policiju i zaključati histeričnu Ivanku T. u kući. Za nekoliko minuta stigle su hitna i policija te su roditelji privedeni.

Sljedeći dan, s malim zakašnjenjem na poštansku adresu kuće stiglo je i prijeteće pismo na pet stranica koje su roditelji uputili svojoj kćeri.

– Nisam te njihove prijetnje nikada shvaćala ozbiljno pa ih nisam ni prijavljivala, molim vas nemojte me više ništa pitati, barem ne danas, još uvijek sam u strašnom šoku – kroz suze je u srijedu popodne jedva izgovorila 21-godišnja M. T.

>> Više od stotinu vatrogasaca gasi požar u neboderu

Komentara 70

MA
matador007
17:46 08.01.2014.

Svim srcem i dušom se nadam da će zauvijek trunuti u zatvoru,makar znam da neće,a dragoj djevojci želim svu sreću svijeta i neka je čuva dragi Bog!!!

Avatar Seugushi Kolkopushi
Seugushi Kolkopushi
17:39 08.01.2014.

kako ne bi bila u šoku, ovo više liči na Tarantinov scenarij nego stvarnost... nadam se da će ih na dugo vremena spremiti na sigurno mjesto (za druge)

MA
mate45
18:30 08.01.2014.

Strašno. Bez komentara. Mislim da su ovi roditelji za ludnice a ne zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije