Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam mogućnosti

Može i bez droge i alkohola u Samoboru

Sajam mogucnosti
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
19.05.2010.
u 21:15

Manifestacija koji gradske vlasti u suradnji s PU zagrebačkom organiziraju širom županije učenike odvlači od ovisnosti te im nudi kvalitetne aktivnosti.

Nakon dvije godine u Samobor se ponovno vratio Sajam mogućnosti, koji gradske vlasti u suradnji s PU zagrebačkom organiziraju širom županije.

Više od 700 učenika samoborskih osnovnih škola kod "Nove dvorane" predstavilo se desetak udruga, kulturnih društava i sportskih klubova, koji svojim sadržajima pokušavaju najmlađe zaštititi od utjecaja droga, alkohola i cigareta.

Borba protiv droge

– Cilj nam je da se djeca što ranije počnu baviti sportom ili da se učlane u kulturna ili tehnička društva. Ovdje pokušavamo učenicima četvrtih i petih razreda predstaviti što više sadržaja koje nudi grad Samobor – objasnio je Željko Stanec, zamjenik samoborskoga gradonačelnika.

Stanec je govorio i o učinku prvoga Sajma mogućnosti, organiziranog 2008. godine.

– Prema našim pokazateljima, smanjuje se ovisnost o cigaretama i alkoholu. A nadamo se da će se učlanjivanjem mladih u sportske klubove, udruge i kulturno-umjetnička društva stanje još više popraviti.

Dobar primjer mladima je i sam Stanec, koji se već više od 20 godina aktivno bavi sportom. Ipak, cigarete se još nije posve uspio odreći.

Renato Kos, načelnik policijske postaje u Samoboru i jedan od organizatora sajma, rekao je:

– Mnoga djeca danas ne znaju kako si organizirati slobodno vrijeme, a ovim sajmom želimo im predstaviti barem neke sportske i ostale udruge u koje se mogu učlaniti.

Uspješnost sajma

– Nakon sajma organiziranoga prije dvije godine, mnogo se mladih odlučilo upisati u neki od sportskih klubova – zaključio je policijski načelnik Kos, koji se nada da će se i sljedeće godine u suradnji s PU zagrebačkom organizirati slična manifestacija.

A najveći adrenalinski "kick" djeci je bila glavna nagrada na tomboli. Učenik čija prijavnica bude izvučena na kraju natjecanja dobit će besplatnu godišnju članarinu. Oni koji ovaj put nisu imali sreće sljedeće godine dobit će novu priliku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije