Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održali konferenciju

Most: Na dnevni red Skupštine uvrstili smo točku o Zagrebačkom holdingu

Trpimir Goluža
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
14.10.2021.
u 14:31

Ako je, kaže Trpimir Goluža, predsjedniku Skupštine Klisoviću i zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću stalo da javnost u potpunosti sazna pozadinu "ovih mučnih događaja u Holdingu", oni će na sjednicu pozvati i smijenjenog predsjednika i člana Uprave Zagrebačkog holdinga Nikolu Vukovića i Antu Samodola.

Klub gradskih zastupnika Mosta uvrstio je na dnevni red predstojeće sjednice Gradske skupštine točku o Zagrebačkom holdingu jer je siguran da predsjednik Skupštine SDP-ov Joško Klisović neće odobriti sazivanje izvanredne tematske sjednice o Holdingu, što je zatražila oporba.

- S obzirom da smo poprilično sigurni na bazi iskustva da predsjednik Skupštine Klisović neće odobriti sazivanje izvanredne tematske sjednice o Zagrebačkom holdingu jer mu to dopušta poslovnik, jučer smo odlučili na dnevni red predstojeće sjednice uvrstiti točku o Zagrebačkom holdingu - izjavio je na konferenciji za novinare nestranački gradski zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža. Ako je, kaže Goluža, predsjedniku Skupštine Klisoviću i zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću stalo da javnost u potpunosti sazna pozadinu "ovih mučnih događaja u Holdingu", oni će na sjednicu pozvati i smijenjenog predsjednika i člana Uprave Zagrebačkog holdinga Nikolu Vukovića i Antu Samodola. 

Neprihvatljivo im je da je "lider u takvom protupravnom nastojanju bila osoba koja je poslovno, financijski i interesno povezana s poslovanjem Zagrebačkog holdinga, što ga potencijalno stavlja u kontinuirani sukob interesa", a kaže i kako je očito da Tomašević po svaku cijenu želi izbjeći otvorenu raspravu o problemima upravljanja u Holdingu.  

Goluža kaže kako se jučer ponovio isti pokušaj Tomaševića kad je na Predsjedništvu Gradske skupštine predložio dnevni red sjednice koja će se održati 28. listopada, a na koji je uvrstio i točku "Integrirano financijsko izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga za prvih šest mjeseci ove godine", dakle, za razdoblje kada on nije upravljao Gradom. Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković istaknuo je, pak, da će Most na toj sjednici od Tomaševića zatražiti da u roku od 30 dana dostavi detaljno i temeljito izvješće o svim dokumentima koji se tiču financijskog poslovanja Zagrebačkog holdinga u protekla četiri mjeseca, ali i u protekle četiri godine kako bi mogli dobiti kompletnu sliku. Najavio je da će nakon toga stručni timovi Mosta "skupiti glave i predložiti konkretne prijedloga djelovanja za buduće upravljanje Zagrebačkim holdingom".

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta Marko Sladoljev istaknuo je da je hrvatski narod vrlo maštovit u smišljanju nadimaka političkim strankama - "jučer je HDZ postao i službeno Kradeze, a da li će platforma Možemo! postati Lažemo! - ostaje da vidimo". 

Najavio je da će na sjednici pitati je li platforma Možemo! lagala kad je optužila Vukovića da je smijenjen zato što je pokušao povećati plaće svojim ljudima u Holdingu. Pitat će i tko je zabranjivao Vukoviću i Samodolu da istupaju u javnosti, jesu li to bile "svjetonazorske razlike koje možda Samodol ima, pa mu je Tomašević zabranio da govori pokušajući sanirati situaciju kao i u slučaju bolnice Srebrnjak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije