Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija

Most mladosti, Trešnjevka...čiste se u sklopu Zelene čistke

zelena (1)
Lj. Risek
20.04.2012.
u 10:00

Čistka je dio velike međunarodne akcije u kojoj sudjeluje 85 zemalja. U Hrvatskoj i u Zagrebu održava se prvi put

Što povezuje ministre hrvatske Vlade, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, lađare s Neretve, vojsku, izviđače, ronioce, šumare, kajakaše, studente, osnovnoškolce...? Odgovor je na to pitanje takozvani “Dan Č”, tijekom kojega će sutra čak 35.000 volontera u 60 gradova i općina iz svih županija sudjelovati u akciji čišćenja odlagališta opasnog otpada diljem Hrvatske koju organizira udruga Žmergo. U Zagrebu čistit će se na Mostu mladosti, Mostu slobode, na Trešnjevci, uza Savu kod Podsuseda, na Peščenici, u Trokutu...

Dio je to međunarodne akcije čišćenja otpada u kojoj već pet godina sudjeluje 85 zemalja, a u Hrvatskoj se održava prvi put. Tijekom akcije građani su sami pronalazili otpad pomoću mobitela i obilježili na karti 1800 odlagališta, a na “Dan Č” očistit će se oko 800 lokacija.

– Ove godine Hrvatsku će čistiti, prema procjenama, jedan posto ukupnog stanovništva. Usporedbe radi, u Sloveniji je ove godine čistilo 270.000 volontera i odbačeno je 15.000 tona otpada, što je 15 posto njihova stanovništva. Zar ćemo dopustiti da susjedi budu bolji od nas? Zato pozivamo sve one koji nam se još nisu priključili da nam se priključe – rekla je Helena Traub, jedna od voditeljica projekta. Upute se nalaze na www.zelena-cistka.org.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije