Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

MORH: 'Moguće je probijanje zvučnog zida zbog pojačanih letačkih aktivnosti'

U ponedjeljak i utorak će se provoditi redovite letačke aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida
13. rujna 2021. u 15:20 1 komentara 141 prikaza
Zagreb: Prelet vojnih zrakoplova povodom obilježavanja ana oružanih snaga RH
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će danas i sutra u vremenu od 10:00 do 16:00 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. - poručuju iz MORH-a.

Planirani su probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10:00 do 12:00 sati u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu visina 600 do 10 000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova, planirana je zadnja faza ispitivanje aviona u vremenu od 12:00 do 16:00 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Dostava paketa
ŽRTVA PREVARE
Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti