Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Moguće zatvaranje tri zagrebačka fakulteta?

Kineziološki fakultet morat će platiti milijun i 800 tisuća kuna, Građevinski 29 milijuna, a Muzička akademija 10 milijuna kuna
21. svibnja 2014. u 20:43 9 komentara 5724 prikaza
Muzička akademija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački Građevinski i Kineziološki fakultet te Muzička akademija u ozbiljnim su problemima zbog poreznog duga od oko 46 milijuna kuna nastalog zbog načina isplate honorara, kako piše HRT. Stižu prve ovrhe, a u najgorem bi slučaju fakulteti mogli biti i zatvoreni. Fakulteti su isplaćivali honorare kako im je sugeriralo resorno ministarstvo, i dogodio se apsurd - drugo ministarstvo, i to ministarstvo financija, ih je zbog toga kaznilo.

Kineziološki fakultet morat će platiti milijun i 800 tisuća kuna, Građevinski - 29 milijuna, a Muzička akademija - 10 milijuna kuna. Novac su isplatili uz suglasnost resornog ministarstva, a sada je zbog toga upitan dovršetak zgrade Muzičke akademije.

- Zagrebački rektor traži hitan prijam kod premijera. Ja sam najavio Senatu da budu spremni da se u roku od 24 sata okupimo - rekao je prof. dr. Aleksa Bjeliš. Zbog naplate poreznog duga oko kojega se ne mogu dogovoriti dva ministarstva, ta tri zagrebačka fakulteta mogla bi, naime, zatvoriti vrata.

Muzička akademija virtuozi Studenti Muzičke akademije sviraju 'kako tko hoće'

 

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • pinkec:

    Zatvaraju se tri zagrebačka fakulteta? Ovo je do sada največi uspjeh ministra za obrazovanje Z. Jovanovica!

  • kafka:

    Ministarstva, pa i ono znanosti, obrazovanja i sporta, su gomila šminkera koji ne rade niti znaju raditi svoj posao. Bahati, neodgovorni i umišljeni, a stalno zaposleni ogromni birokratski aparat gomilao se godinama podobnicima svakoga na vlasti. . . . . ... prikaži još!. . . . . I gle čuda - u krizi reže se sve samo državna birokracija ne!

  • neki:

    Pa zašto bi fakulteti trebali nešto platiti? Novce su dobili pojedinci pa nek plate malo više poreza nego što su platili prvi put i gotovo.