Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE SIGURNOSTI

Moguće i izbacivanje iz doma ako štićenici ne prestanu pušiti

zg-domovi-txt.jpg
import
05.05.2008.
u 15:16

Nakon požara koji se dogodio 2. svibnja u Domu umirovljenika Maksimir u kojem je poginula 77-godišnja žena, pooštrit će se mjere sigurnosti u zagrebačkim domovima umirovljenika i preventivni rad sa štićenicima, odlučeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Milana Bandića s ravnateljima 11 domova umirovljenika.

U svim domovima će se potpuno zabraniti pušenje osim u za to predviđenim prostorijama i nadzirat će se štićenici kako bi se pridržavali tih odredaba. Svako nepridržavanje odredaba kućnog reda strogo će se kažnjavati, sve do izbacivanja iz doma, najavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar.

Također će se u svim zagrebačkim domovima umirovljenika provjeriti sigurnosni i vatrodojavni sustavi te uvesti takve sustave u prostorijama poput stacionara.

Šostar je ocijenio da će se sa sadašnjim brojem zaposlenih teško provoditi sigurnosne mjere u domovima pa je pozvao korisnike domova na samodisciplinu.

Najavio je za petak ponovni sastanak ravnatelja domova s predstavnicima Gradskog poglavarstva dodavši kako će do tada biti odlučeno koje će sankcije biti uvedene za kršenje odluke o zabrani pušenja.

U pravilnike o kućnom redu uvest će se i odredba da se za stalno kršenje pravila izriče mjera uskraćivanja smještaja u umirovljeničkom domu, kazao je Šostar.

Ravnatelj doma na Ksaveru Vicko Goluža rekao je da se, nakon nedavne tragedije, u zagrebačkim umirovljeničkim domovima još više radi kako bi se preventivno spriječili takvi događaji.

To se moglo dogoditi u bilo kojem domu, ocijenio je i dodao da se mjere sigurnosti moraju podići na najvišu razinu.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije