Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mladunčad crvenih pandi prvi put izašla iz nastambe

Mladunci koji su na svijet došli u lipnju ove godine teže nešto manje od dva kilograma, a omiljena im je hrana bambus
19. listopada 2010. u 22:12 5 komentara 15 prikaza
panda
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Crvene pande okoćene 25. lipnja u zagrebačkom zoološkom vrtu prvi su put napustile svoje nastambe i doslovno ugledale svjetlost dana.

Kako poručuju iz ZOO-a, posjetitelji najbolje mogu uživati u promatranju mladunčadi iz porodice rakuna ujutro u vrijeme "objeda", a omiljena im je hrana bambus. Mladunci koji teže nešto manje od dva kilograma prvi će se put moći promatrati izbliza. Velika prinova zagrebačkog ZOO-a zasigurno će privući mnoge znatiželjne posjetitelje.

– Napokon će najmlađe pande moći vidjeti i naši posjetitelji. Podsjećamo, crvene pande ne pripadaju porodici medvjeda, već rakunima, vrsti koja je također zaštićena – poručila je Krešimira Rendulić, zadužena za odnose s javnošću vrta u Maksimiru. Zbog straha od uginuća beba pandi, zagrebački Zoološki vrt "na kapaljku" je davao informacije o stanju prinova.

Naime, te su životinje iznimno osjetljive i u svijetu ih ukupno prema procjenama ima tek 2500. Prvi je put zagrebačkom ZOO-u uspjelo dobiti mladunčad crvenih pandi prošle godine.

Druga dva mladunčeta na svijet su u Maksimiru došla ovoga lipnja i zasigurno će postati jedna od glavnih atrakcija zagrebačkog Zoološkog vrta.

HOTEL ZDILAR
Restoran iz Imotskog zabranio ulaz SDP-ovcima
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • -obrisani-:

    Pande u crvenim komunističkim kaputima,,fujjj

  • ARIDAN:

    Ovo je nešto što čovjeku na kraju dana dones toplinu oko srca! Prekrasno!!!

  • -obrisani-:

    Samo da ih ne prodaju sada ispod stola ili da ih ne transportiraju u kutijama bez zraka da uginu a onda da blebnu kako su im umrle pod nepoznatim okolnostima. Čudno kako se još nismo dosjetili ekonomski iskorištavati tako predivne životinje.