Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Connect

Mladi inovatori

Zagreb Connect
Jurica Galoić/Pixsell
15.10.2014.
u 16:30

Zagreb Connect je novo poslovno okupljanje koje ima za cilj spajanje mlade i inovativne te financijske i umrežene strane

Kako bi pokrenuli posrnulo gospodarstvo u Zagrebu su se odlučili pomoći poduzetnicima početnicima i start – up tvrtkama te ih povezati s potencijalnim investitorima i ulagačkim institucijama.

U tu svrhu 12. i 13. studenoga u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održati će se Zagreb Connect, novo poslovno okupljanje koje ima za cilj spajanje mlade i inovativne te financijske i umrežene strane.

- Gradska uprava prepoznaje svoju novu ulogu koju joj nameće današnja gospodarska situacija u zemlji i u našem okruženje. Želimo Grad Zagreb staviti na kartu Europe i svijeta kao povoljnu lokaciju za poslovanje svih poduzetnika, a osobito onih u brzorastućim tvrtkama baziranim na znanju i visokim tehnologijama - kazao je  gradonačelnik Milan Bandić.

Dodao je da žele stvoriti povoljno okruženje za rad takvih tvrtki i učiniti zagrebačku start – up zajednicu prepoznatljivom u očima investitora te da vjeruje da će na konferenciji mnoge dobre ideje pronaći tvrtke koje će ih iznjeti.

Kako je Zagreb Connect održan uz potporu Veleposlanstva Izraela, veleposlanica Zina Kalay Kleitman kazala je da je Izrael poznat po start-up zajednici koja je prepoznata kao okosnica razvoja.

Najbolje projekte očekuju vrijedne nagrade od 20, 30 i 50 tisuća kuna dok će Grad dodijeliti i posebnu nagradu za tvrtke sa sjedištem na području grada Zagreba 25 tisuća kuna  besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

Kroz panel rasprave, prilike i probleme s kojima se susreću start-up tvrtke, predstavit će uspješni start-up poduzetnici.

Komentara 1

SU
SUBARU
08:45 17.10.2014.

Batman inovator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije