Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mladenci žele na Jarun, ali Hipodrom im nije zanimljiv

Gradske tvrtke proširile djelovanje na organizaciju vjenčanja. Najpopularnije je Sljeme, a i za Jarun su mnogi zainteresirani
22. kolovoza 2015. u 09:00 1 komentara 1831 prikaza
vjencanje
Foto: Privatna arhiva
Pogledajte galeriju 1/2

Kako dodatno zaraditi? Sigurno je to bilo na umu ljudima na čelu Zagrebačkog holdinga i Ustanove Upravljanje sportskim objektima kada su odlučili uz redovne aktivnosti baviti se i organizacijom vjenčanja.

No, iako u Holdingu ističu kako su zadovoljni popunjenošću dvaju objekata koje imaju na raspolaganju na Sljemenu - hotela Tomislavov dom i turističkih apartmana Snježna kraljica, u Ustanovi Upravljanje sportskim objektima kažu kako su očekivali veću zainteresiranost.

>> Primjećujete li nešto neobično na ovoj fotografiji s vjenčanja?

–Otkako smo proširili ponudu prije godinu dana, za hipodrom nismo dobili niti jedan upit, dok je na Jarunu dosad bilo oko deset rezervacija. No već imamo nešto zapisano i za sljedeću godinu - kaže Veronika Antić-Vodopivec iz Ustanove. Za usporedbu, u hotelu Tomislavov dom, kažu iz Holdinga, svi su vikendi do početka listopada rezervirani. Tamo organiziraju vjenčanja u zatvorenom u sali do 120 osoba te na velikoj otvorenoj terasi.

Snježna kraljica raspolaže salom kapaciteta 60 mjesta. U cijenu menija od 399 kn po osobi uključena je hrana, noćni rad osoblja, dekoracija stolova te apartman za mladence, a gosti imaju pravo na popust na noćenje. Vjenčanja na otvorenom na jarunskom Otoku hrvatske mladeži traženija su za ljetne pirove. Šator postavlja tvrtka Sajam 99, a kod organizacije potrebno je i - prijaviti javni skup.

- Svadbe se organiziraju za 150 - 250 ljudi, postoje tri paketa - od 65 eura po osobi (497,25 kn), 75 eura (573,75 kn) i 85 eura (650,25 kn) - kaže direktor Sajma 99 Ante Duvnjak. U srpnju se pod šatorom oženio i sin Aleksandra Kottnija, koji drži riblji restoran na Kaptolu.

–Razlog je što su velika većina gostiju pušači pa je unajmiti šator i catering bilo jednostavnije rješenje - kaže Kottni.

>> Šokirala se kada je otkrila što joj piše na vjenčanom prstenu

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • Hrabraja:

    Za ovi cijenu biram Hotel u Zg. A za pola od toga malo izvan Zagreba.