Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt "Zagreb za mene"

Mlade mame iz Španskog žele uređenije dječje igralište

špansko
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
14.07.2015.
u 10:00

Počele su i javne tribine prezentacije lokacija, sljedeća je već danas

Bolje pješačko povezivanje Ulice Antuna Šoljana i Ivane Brlić Mažuranić, kao i povezivanje sjevernog i južnog dijela naselja Špansko i Malešnica, ali i park-trg na slobodnim zelenim površinama i igrališta na Trgu Ivana Kukuljevića, koji je pješački povezan s tržnicom.

Tako arhitekti vide budući prostor trga u Španskom, koji trenutno vodi po broju glasova na stranici zagrebzamene.d-a-z.hr, gdje građani glasaju za lokacije koje bi željeli da se urede. U sklopu projekta “Zagreb za mene”, koji provodi Društvo arhitekata Zagreb i Arhitektonski fakultet u suradnji s Gradom Zagrebom dok je Večernji list partner projekta, predviđeno je uređenje 17 lokacija diljem grada. Ideja o novom trgu svidjela se i stanovnicima Španskog.

- Spominjali su prije deset godina i izgradnju društvenog doma i kuglane - kaže umirovljeni pravnik Božidar Forster. Da sprava nikad dosta, jer djeca znaju čekati u redu za korištenje, smatraju i mlade majke Kamelija Briški i Ivana Tunić.

- No mogli bi prilikom postavljanja razmišljati o bebama, za koje postoje posebne ljuljačke - kaže Briški. Bitno je, smatra Mila Kiš, ograditi dio za pse, koji znaju raditi probleme djeci koja se igraju u parku. U zapadnom dijelu grada može se glasati i za pješačko povezivanje terminala Črnomerec i park-šume Grmoščica, poboljšanje povezivanja Gajnica i Stenjevca, uređenje površina u Susedgradu ili pješačko povezivanje Vrapča i Grmoščice duž željezničke pruge. Arhitekti su krenuli i s tribinama na kojima građane upoznaju s projektom, a danas se u CKI Maksimir (Schwarzova 18) u 17 sati predstavljaju lokacije za Dubravu, Maksimir i Sesvete.

Komentara 3

ZG
zgbuco
10:31 14.07.2015.

Lopate i štihače u ruke i uredite si park. Ili se učlanite u 365 i šef vam bude uredil park.

TR
Trnjanec
17:21 14.07.2015.

E sad će On to pročitati i dobit ćete crkvu s najglasnijim zvonom, podzemnu garažu, fontanu i šoping centar na livadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije