Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAZ JE BESPLATAN

"Mjesec kao izazov": Popularno predavanje stiže u Zagreb

Pun mjesec iznad Zagreba
Jurica Galoic/PIXSELL
29.05.2024.
u 11:42

Jedna od tema predavanja bit će i čovjekov povratak na Mjesec, kao i detalji nedavnih misija i najnovijih istraživanja

Za sve astrofile, svemirske entuzijaste i one koji žele znati više o bespućima koja nas okružuju, Zvjezdarnica Zagreb večeras postaje centrom njihova kozmosa. U Opatičku 22 stiže popularno predavanje "Mjesec kao izazov".

Hrvatski astronom, Ante Radonić, okupljene će upoznati s različitim načinima znanstvenog istraživanja našeg prirodnog satelita, ali i s dinamikom leta te načinom slijetanja na mjesečevu površinu.

Razgovarat će se o karakteristikama nedavnih misija i o planovima za budućnost, ali i najnovijim uzbudljivim istraživanjima koja će se provesti već ove godine.

VEZANI ČLANCI:

Jedna od tema predavanja je i uloga privatnih tvrtki u istraživanju svemira, odnosno dizajnu njihovih letjelica, a bit će riječi i o  razvoju novih sustava i tehnologija potrebnih za čovjekov povratak na Mjesec.

Važno je naglasiti i važnost međunarodne suradnje u svemirskim istraživanjima - države se opredjeljuju na dva različita bloka svemirskih sila, o čemu svi zainteresirani mogu više naučiti večeras.

Najavljeno je kako će predavanje biti i zanimljivo vizualno iskustvo, popraćeno mnoštvom slika. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a predavanje starta u 20 sati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije