Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čokolaterija u Malešnici

Miris čokolade u ovu manufakturu privlači i kupce s drugog kraja grada

04.11.2014., Zagreb - Trgovina s cokoladnim proizvodima Bagolo u vlasnistvu Jelene Djuranec. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
31.03.2016.
u 18:00

Za ručno rađene čokolade zaslužna je komercijalistica koja je odlučila napustiti posao u tvrtki u kojoj je radila 13 godina te hobi pretvoriti u posao

Miris čokolade koji se širi iz malene manufakture u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić privuče na Malešnicu i kupce s drugog kraja grada.

No, vlasnica čokoladarnice “Bagolo” Jelena Đuranec-Pribetić, jednako kao i Juliette Binoche u filmu “Čokolada”, najprije je očarala stanovnike svog kvarta. I to najvećim dijelom pralinama raznih okusa. Praline od badema, lješnjaka, naranče, pistacija, limuna, maline ili karamele uvijek dobro prolaze, no mnogi će rado kušati i neobičnije okuse, poput onih od ljubičice ili ruže. No, tu su i čokoladne figurice, lizalice, čokolade raznih oblika...

Svi koji svrate u njezinu radnju vjerojatno ne znaju da je za ručno rađene čokolade zaslužna komercijalistica koja je odlučila napustiti posao u tvrtki u kojoj je radila 13 godina te hobi pretvoriti u posao.

– Prvo sam prošla internetski tečaj, a potom sam provela mjesec dana u Italiji u jednoj tvornici čokolade. I dalje učim, odlazim na tečajeve – kaže Jelena Đuranec-Pribetić, dodajući kako je trebalo dvije godine da prva čokolada, koju je izradila u svojoj kuhinji, dođe u vitrinu u malenoj prodavaonici. A trebalo je i isprobati sve okuse koje je smislila, zbog čega su najviše “ispaštali” članovi njezine obitelji i prijatelji.

– Izrada čokolada najviše veseli moju obitelj. Ja je, pak, sve manje jedem. Nauživala sam je se – kaže Jelena Đuranec-Pribetić.

Nekad iz radionice iziđe i do tisuću pralina dnevno, obično uoči Božića. Kombinacije okusa uvijek iznova obogaćuje, pa tako za ljeto priprema tropske. Izrađuje i personalizirane bombonijere s porukom. Sve je počelo kao ideja za poklon, kad je jedan mladić iz Dubrave darovao djevojci čokoladnu bombonijeru.

– Na bombonijeri smo ispisali izreku Gabriela Garcíe Márqueza, a otad ih radimo za razne prigode, bilo da je to početak škole, Majčin dan, Uskrs... – kaže Jelena Đuranec-Pribetić.

Komentara 1

BB
BBBovac
21:45 31.03.2016.

Bravo za Jelenu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije