Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Minovski za kašnjenje novca krivi svog knjigovođu

cammeo
17.06.2011.
u 18:28

Vozači su se u 6 sati okupili ispred Arene i odbijali voziti putnike

Vozači Cammea, njih 30-ak, okupili su se jutros u 6 sati ispred Arene Zagreb, prosvjedujući zbog neplaćenih prekovremenih sati. Prvo su se, kako nam je rekao jedan od taksista, parkirali u Vukovarskoj, ali kad su shvatili da tamo moraju platiti parkiranje, preselili su se na Lanište. Taksisti su pokraj Arene bili do 8 sati, a posjetio ih je i Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata vozača Hrvatske.

Dobili oko 4000 kn plaće

– Ljudima sam objasnio da nije zakonski da se tako nenajavljeno okupe na jednom mjestu i objasnio im koja su njihova prava. Njih 50-ak jučer se i učlanilo u sindikat i vratili su se na posao – opisuje tijek kratkotrajnog prosvjeda Gocin.

Najveći je problem vozača Cammea što, iako im je ugovorom propisano da rade 40 sati tjedno, zapravo rade, kažu, rade i više od 300 sati mjesečno.

– Očekivali su da će im ti prekovremeni sati biti plaćeni, ali na plaći su dobili oko 4000 kuna. Poslodavac im nije dao nikakvo objašnjenje – tvrdi Gocin.

Kosta Minovski, pak, poručio je da nitko od njegovih vozača nije prosvjedovao, a da prekovremeni sati nisu plaćeni za oko 20-ak vozača, i to zbog – knjigovodstvene pogreške.

Spremni i za prosvjed

– Smijenili smo knjigovođu, a 20-ak vozača koji su dobili manje nego što su trebali u roku od dva dana dobit će sve zaostatke – poručuje Minovski. Dodaje da protiv osnivanja sindikata nema ništa te da je to zakonsko pravo zaposlenika.

Taksisti koji su se učlanili u sindikat očekuju da uskoro sjednu za stol s Kostom Minovskim.

– Nadamo se da ćemo sve probleme uspjeti riješiti dijalogom, ali ako to ne bude moguće, spremni smo organizirati prosvjed. Radnici samo traže normalno radno vrijeme i da ih poslodavac tretira s poštovanjem – kazao je Miljenko Gocin.

Ključne riječi

Komentara 19

CH
chemica
20:04 17.06.2011.

Počelo je počelo... Opet smo mi pametni bili u pravu.

JU
Jurek
20:15 17.06.2011.

Više od 300 sati mjesečno ? Neka se netko pametan zapita koliko su onda ti vozači na cesti ? Gdje je tu sigurnost za putnike ? Sada je kriv knjigovođa ??? Priče za malu djecu. Ovaj Minovski je ogorman lažov koji trpa novce na svoj račun. Dovoljno se samo sjetiti tužbe 70-tak osječkih vozača, pa to je cijeli zagrebački vozni park. Nije moguće da svih 70 ljudi lažu i potrkradaju ga a on je veliki poštenjačina. \"Poštenjačina\" sa debelom podrškom od nekoga na vrhu koji podmazuje svoj i tuđe račune na račun crnjčenja svojih radnika. Bravo za pravnu državu i sve silne inspekcije i zakone !!!

TJ
tjuki31
19:03 17.06.2011.

smjene koje su prosvjdovale su dobile otkaz! više komentara i novosti sutra. hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije