Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljni napretkom

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović primio na radni sastanak predstavnike zaposlenika ZET-a

MUP RH
05.04.2024.
u 16:49

Na sastanku su dogovorene i mjere za unaprjeđenje koje će se propisati protokolom o suradnji između Policijske uprave zagrebačke, ZET-a i sindikata

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u prostore Ministarstva unutarnjih poslova na radni sastanak primio predstavnike djelatnika ZET-a. Sastanak se održao na inicijativu predstavnika sindikata zaposlenika ZET-a, a obje su strane izrazile zadovoljstvo napretkom koji je postignut od posljednjeg sastanka održanog lani. 

Raspravljalo se o temama poput napada na vozače ZET-a, kojima je javnost mogla intenzivnije svjedočiti u proteklih nekoliko mjeseci i postupanju policijskih službenika u takvim slučajevima. Razgovaralo se i o različitim izazovima s kojima se susreću vozači zagrebačkih tramvaja i autobusa, kao što je pad putnika u vozilu, ponašanju drugih prijevoznih sredstava u prometu, zaustavljanju taksi vozila i drugih sudionika u prometu na autobusnim stanicama te vožnji „žutom trakom“ vozila koja na to nemaju pravo.

VEZANI ČLANCI: 

Na sastanku su dogovorene i mjere za unaprjeđenje koje će se propisati protokolom o suradnji između Policijske uprave zagrebačke, ZET-a i sindikata. Uprava ZET-a će do 1. svibnja dostaviti prvu radnu verziju protokola, a državni tajnik Martinović obećao je da će Ministarstvo pravosuđa i uprave pružiti svoju stručnu potporu u njegovoj pravnoj regulaciji.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ravnateljstva policije, odnosno pomoćnik načelnika Uprave za javni red i sigurnost Tomislav Gulan i pomoćnik načelnika Uprave za javni red i sigurnost Jurica Miočić, predstavnici Policijske uprave zagrebačke, odnosno načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Krznarić, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Tomislav Pervan te voditelj Službe prometne policije Krešimir Mišić. A u izaslanstvu Ministarstva pravosuđa i uprave prisustvovali su državni tajnik Juro Martinović i načelnica Sektora za propise kaznenog prava Ana Kordej.

VEZANI ČLANCI: 

ZET-ove probleme na sastanku su iznosili predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske i Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-Zagreb Anto Jelić, predsjednik Udruge branitelja ZET-a te Zajednice branitelja Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga Darko Matijević, predsjednik Sindikata prometnih i komunalnih službi Dražen Jović te član Uprave ZET-a Luka Matošić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije