Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR MEDVED

'Pokrenuli smo iskapanje da utvrdimo je li riječ o masovnoj grobnici na Gračanima'

gračani, iskapanje, grobnica
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
14.03.2017.
u 13:29

Dodao je kako 'postoji niz indicija' da su na širem području Gračana počinjeni zločini za vrijeme Drugoga svjetskog rata.

Na zagrebačkim Gračanima vrše se probna iskapanja zbog indicija o masovnoj grobnici u kojoj se navodno nalaze žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.

Danas je mjesto na kojem se vrše iskapanja obišao i ministar branitelja Tomo Medved koji je rekao kako su pokrenuli probno iskapanje zbog indicija koje su se pojavile nakon što su započeti radovi na gradnji nove žičare.

– Nakon što su započeli građevinski radovi, zbog indicija koje su povezane s našom nadležnosti, pokrenuli smo probno iskapanje da se utvrdi je li riječ o masovnoj grobnici – rekao je ministar Medved.

Dodao je kako 'postoji niz indicija' da su na širem području Gračana počinjeni zločini za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Rekao je kako zbog toga "nisu isključili mogućnost" da se na ovoj poziciji nalazi masovna grobnica.  

– Ne želimo nagađati o tome radi li se doista o masovnoj grobnici. Provest ćemo sve naše zakonom predviđene radnje – izjavio je Medved.

>> Počela iskapanja masovne grobnice pod Sljemenom - pokopani hrvatski i njemački vojnici

Komentara 22

MA
marmars
14:35 14.03.2017.

Znate vi dobro što je tamo i što je po Graćanskim šumama skriveno, kao i po mnogim stratištima Hravtskog puka. Istina je voda duboka. Svjedoci su već porli ili su jako stari i znaju da im je kraj pa su i oni počeli progovarati....Nema više straha čak i od vlastite misli.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
14:16 14.03.2017.

Da tamo su se kriminalci,alkoholičari,probisvjeti te onaj zadnji ološ iživljavo na uglednim zagrebačkim civilima,nakon "oslobodjenja" Zagreba.. metci su se stedjeli pa su glavnu ulogu imali krampovi,motike noževi i žice..

MA
marmars
16:05 14.03.2017.

Da su pronašli kosti 5 ubijenih pasa, svi bi mainstream mediji brujali o tome...A kada otkopavaju stotine Hudih i sličnih jama, onda u slijepoj našoj domovini ni riječ o tome. I još se nazivaju antifašistima. Na što je spao ljudski život i ono što se zove čovjek? Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije