Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival znanosti

Milun đacima približio matematiku i pozvao ih na bavljenje znanošću

festival znanosti matematika
Lidija Markljušaj
22.04.2015.
u 15:15

U sklopu 13. Festivala znanosti u Tehničkom muzeju je poznati profesor matematike učenicima govorio o matematici kao igri i zabavi

Festival znanosti, najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena proslavi znanosti ove se godine, 13. put zaredom, održava u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Sadržaji su prilagođeni različitim dobnim skupinama i besplatni su za sve posjetitelje, a veliko je zanimanje pobudilo predavanje splitskog profesora matematike Tonija Miluna, „Where maths is fun, 4 godine poslije“. Milun je dobro poznat i učenicima i profesorima zahvaljujući videoprilozima u kojima na YouTubeu na jednostavan način objašnjava matematičke probleme.

Zadovoljni njegovim izlaganjem bili su i učenici koji su ga gledali uživo.

-Volim matematiku i fiziku, ovo predavanje malo me potaknulo da razmislim o tome da se u budućnosti bavim znanošću. Drago mi je da je škola organizirala dolazak na Festival, istaknuo je Domagoj Škvorčević iz zagrebačke OŠ Julija Klovića. Učenici su u razgovoru s Milunom priznali i da im je Festival znanosti dobra prilika da upoznaju znanstvenike i vide koliko im je njihov rad zanimljiv, a profesor dodao da bi i mediji trebali više promovirati znanstvene dosege.

Cilj je Festivala na zabavan način prikazati znanstvena područja, jer ih školski programi ponekad ne uspijevaju dovoljno približiti učenicima. Festival traje do subote 25. travnja.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:17 22.04.2015.

Kaj god,kakva znanost, kakvi bakrači! Ti klinci trebaju se što pšrije upisati u SDP ili HDZ i budućnosat im je osigurana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije