Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Milinović: Dr. Nogalo dugove rješava preko djece

Ministar je bolnicu Srebrenjak poslao inspekciju da vidi kako je probijen proračun za čak 11 milijuna kuna.
10. lipnja 2010. u 10:20 6 komentara 12 prikaza
milinović
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Pacijenti nemaju ni jedan razlog za prosvjed protiv pripajanja Klinike Vuk Vrhovac Merkuru.  Kvaliteta i dostupnost zdravstvene zaštite mogu samo porasti, a nedavno su na besplatnu listu ušla i dva nova antidijaebetika. A ravnatelj Klinike prof. Željko Metelko nema pravo dezinformirati pacijente. Jedino što će se promijeniti jest to da ravnatelj Klinike u novom ustroju postaje predstojnik. Prof. Metelko pogrešno govori i to da će Vrhovac zbog pripajanja drugoj bolnici izgubiti status suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije. To nije istina! – rekao je jučer ministar zdravstva Darko Milinović nakon što je u KB "Dr. Fran Mihaljević" otvorio središnji dijagnostički laboratorij.

Odgođen prosvjed

Milinović je poručio pacijentima da ne nasjedaju dezinformacijama u čijoj su pozadini osobni interesi - zaštita vlastitog stolca – izjavio je Milinović. 

Nakon razgovora ministra zdravstva i predsjednika Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Davora Bučevića, HDSU je odgodio javnu predaju više od 5000 prikupljenih potpisa članova koji se protive odluci Vlade o pripajanju Vuka Vrhovca Zajčevoj bolnici. Svoje će potpise, kako je najavljeno, ministru danas predati samo zagrebački .

Dugovi preko leđa djece   

– Očito je moguće čak i to da se netko drzne i da preko leđa djece rješava nagomilane dugove bolnice – odgovorio je Milinović na pitanje novinara što će učiniti ako ravnatelj Bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo doista, kako je rekao prije nekoliko dana, otkaže preglede za 20.000 djece s obrazloženjem da bolnica nema novca.

 –- Tako nešto neću dopustiti – rekao je ministar i naglasio da ravnatelj koji šalje takvu poruku nije zaslužio biti ravnatelj. Neće ga, kaže, smijeniti, jer sada nema legitimnog razloga, ali je li bilo kršenja zakona o javnoj nabavi i je li bilo neopravdanih dugova u toj bolnici odgovorit će uskoro inspekcija i financijska policija, koje od ponedjeljka u Bolnici na Srebrnjaku češljaju poslovanje  i istražuju zbog čega je bolnica s mjesečnim proračunom od 2,6 milijuna kuna u dugu od čak 11 milijuna kuna.

ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo
  • dr.who:

    Evo ti demokracije u Hrvatskoj.Bit će onako kako ja kažem bio u pravu ili krivu.Tko šljivi druge.Živjela vladavina naroda.

  • goran774:

    jojoj očigledno si iz struke, vjerojatno i izravno zainteresiran. Obzirom da sam samo promatrač, ne mogu se upuštati u komentiranje, ali bih ipak primjetio: Metelku dopisom iz WHO odgovara dr. G.Roglic. Nije trebalo mnogo \"googlati\" da bih saznao kako je ... prikaži još! riječ o dr. Gojki Roglić, koja je 1999. godine od prof. Metelka otišla u Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Pazi vraga, pa kod tog Metelka se stvara kadar dobar za svijet, a kad se on počne boriti za opstanak svoje ustanove (što nigdje drugdje ne bi morao), naš ministar ga proglašava moralno sumnjivom spodobom. Bilo bi komično, da nije tragično. Da sam zločest pitao bih se je li Milinović ikada poslao suradnika pojačati sustav barem u Bosni ili Sloveniji?

  • jojoj:

    Milinović je poručio pacijentima da ne nasjedaju dezinformacijama u čijoj su pozadini osobni interesi - zaštita vlastitog stolca pa g. Metelko ide u mirovinu, zar ne? a g.Nogalo spominje gubljenje nekakvih 30 mil € od predpristupnih fondova EU i on laže kao Metelko?