Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinju prijave

Milijun kuna iz proračuna za nezaposlene Zagrepčane

Nezaposleni
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
11.02.2015.
u 11:30

Program javnih aktivnosti odnosi se i na nezaposlene hrvatske branitelje, a u prvom ciklusu javnih radnih aktivnosti Grad prima sto sudionika

Kozmetičar, medicinski maser, ličilac, tesar, pomoćnik u nastavi i slastičar samo su dio od ukupno 26 programa koje će moći odabrati nezaposleni hrvatski branitelji i ostali nezaposleni građani Zagreba koji se od danas prijave na poziv Gradskog ureda za branitelje za njihovo sudjelovanje u javnim radnim aktivnostima u 2015. godini.

Uvjeti za prijavu su jednostavni – završena osnovna ili srednja škola te minimalno 15 ili 18 godina života.

Uloženo milijun kuna

– U proračunu Grada Zagreba u 2015. godini predviđeno je milijun kuna za ukupno 220 nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba – poručila je Vesna Helfrih, pročelnica gradskog Ureda za branitelje.

Zahtjevi za prvi ciklus javnih radnih aktivnosti od sto sudionika zaprimat će se do popunjenosti kapaciteta u Gradskom uredu za branitelje, na adresu Vodnikova 14, ili na brojeve telefona:

01/6100 385, te 01/6100 343.

Za sve koji se žele prijaviti, uz prijavu, trebaju priložiti preslik osobne iskaznice, potvrdu o nezaposlenosti te potvrdu o statusu hrvatskog branitelja.

O početku sljedećeg ciklusa javnih radnih aktivnosti, dodaje pročelnica Helfrih, Gradski ured za branitelje će pravodobno će izvijestiti javnost. Sudionik javnih radnih aktivnosti koji je odradio 40 sati, naime, ima pravo birati pogodnost koju mu donosi njegov rad, a većina je do sada birala stručno osposobljavanje i usavršavanje.

Upisi za nekoliko mjeseci

Vodi se, dakako, računa o sposobnosti pojedinca i procjeni veće mogućnosti zapošljavanja nakon završetka školovanja ili stručnog usavršavanja. Upisi u odabrane obrazovne ustanove svih nezaposlenih hrvatskih branitelja i ostalih nezaposlenih građana koji će se prijaviti i sudjelovati u javnim radnim aktivnostima bit će nekoliko mjeseci nakon što odrade 40 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije