Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno s otpadom

Milijun eura za slovensko-gorički projekt 'U mojem dvorištu'

Velika Gorica smeće
Foto: Kronike VG
1/2
19.12.2013.
u 15:44

Kroz projekt će se uspostaviti prekogranična suradnja na zajedničkom razvoju gospodarenja otpadom u sustavu odvojenog sakupljanja i ponovnog korištenja te recikliranja

Uvjetno je odobren projekt "U mojem dvorištu“, koji su na natječaj za financiranje iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), pišu Kronike Velike Gorice. Projekt su prijavili Grad Velika Gorica i VG čistoća u suradnji sa slovenskom Mestnom občinom Velenje i Šolskim centrom Velenje. Projekt je vrijedan milijun i dvjesto tisuća eura, a iz sredstava pretpristupne pomoći odobreno je sufinanciranje u iznosu od milijun i šezdeset pet tisuća eura.

Kroz projekt će se uspostaviti prekogranična suradnja na zajedničkom razvoju gospodarenja otpadom u sustavu odvojenog sakupljanja i ponovnog korištenja te recikliranja, jer će se uspostaviti sustav razmjene podataka o količinama i sastavu odvojeno sakupljenog otpada, što će za posljedicu imati povećanje trgovine i prometa sirovina i predmeta za ponovnu uporabu između prekograničnih područja (s vremenom će se u sustav uključivati novi korisnici), što predstavlja glavnu dodanu vrijednost projekta. To bi trebalo omogućiti i stvaranje novih radnih mjesta.

- U srijedu je u slovenskom Podčetrtku na 8. sjednici zasjedao Zajednički odbor za praćenje Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska za programsko razdoblje 2007.-2013., za koje je Upravljačko tijelo Ministarstvo gospodarskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije.

Zajednički odbor za praćenje, čiji su članovi predstavnici obiju sudjelujućih država – Slovenije i Hrvatske – te predstavnici Europske komisije, odobrio je 39 projekata, koji će biti sufinancirani iz fonda Instrument pretpristupne pomoći (IPA). 3. veljače 2012. MGRT je objavio 3. poziv na dostavu prijedloga projekata u okviru kojega je za sufinanciranje projekata sa obje strane granice na raspolaganju bilo 10.817.946,00 eura (maksimalan iznos sufinanciranja u visini 85%)  -  stoji u priopćenju Grada Velike Gorice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije