Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradska skupština

Milan Bandić: Izbore sam dobio jer sam deset godina krvario

milan bandić
Tomislav Miletić/PIXSELL
Autori: mš/VLM, vk
15.06.2010.
u 09:53

Boris Šprem prekinuo je sjednicu Gradske skupštine jer je gradonačelnik Milan Bandić "oduzeo demokratsko pravo".

Novoizabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić danas je sjeo u klupu Gradske skupštine gdje je zamijenio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Umjesto Jurice Meića, na vlastitu inicijativu, imenovan je i predsjednikom kluba SDP-a u Skupštini. Iako su svi zastupnici podržali Bernardićev dolazak u Skupštinu, zastupnica Margareta Mađerić (HDZ) podsjetila je na Milanovićeve riječi prije lokalnih izbora.

- Meni nije ispod časti sjediti u Gradskoj skupštini jer sam uvjeren da je zagrebački parlament drugo najvažnije parlamentarno tijelo u državi. Namjeravam osobno sudjelovati u gradskoj zakonodavnoj vlasti te pridonjeti da iduće četverogodišnje razdoblje na čelu grada postane pojam za uspješan grad u kojem se živi. Nisam zec, nisam atletičar koji će izaći iza drugog zavoja dok se utrka još nije ni zagrijala. A završio je: Milan je najbolji kandidat. Najbolje što SDP ima u Zagrebu - podsjetila je Mađerić na Milanovićeve rečenice.

Sjednicu su obilježila i stalna prepucavanja zbog lošeg stanja u Zagrebačkom holdingu, a dio zastupnika iživcirali su odgovori Ive Čovića, šefa Uprave Holdinga, da "ne zna odgovor, ali će pismeno odgovoriti tijekom dana".
 
- Gradonačelnik ne zna što radi predsjednik uprave, predsjednik uprave ne zna što rade direktori podružnica, a mi svi skupa ne znamo tko što radi. Na sjednici Skupštine Holdinga rečeno je da ćete predstavit reorganizaciju Holdinga, a još niste. Postoji li program po kojemu bi trebali raditi direkotori podružnica za koje je raspisan natječaj, što će biti sa starim kadrovima, rade li se uštede po podružnicama - nizao je, u više navrata, pitanja Jasen Mesić (HDZ).

Čović je na to odgovorio da se za svaku podružnicu javilo dvadesetak kandidata te da će izbor direktora trajati nekoliko tjedana. Napomenuo je da će neki direktori možda ostati na čelu podružnica.

- Rečeno je da će mnogi ostati - super! Zašto smo onda imali natječaj i znate li već rezultate - replicirao je Mesić Čoviću.

Darko Vuletić (HSS) nabacio je lopticu gradonačelniku Milanu Bandiću da mu pruži priliku za "mini-gol" zastupnicima i članovima Skupštine Holdinga. U ime stanara Vrbana pitao ga je hoće li se u tom naselju graditi škola i vrtić.

- Rješavali smo imovinske probleme, a na jesen ćemo početi graditi. U međuvremenu ćemo osigurati interventni prostor za 150 djece - obećao je Bandić.

Vuletić je odmah gradonačelniku, retoričkim pitanjem, pomogao zaključiti da nisu uvršteni u plan Holdinga.

- Budući da su mi gospoda uzurpirala instrumente u Holdingu, zadnjih godinu dana nemam utjecaja - kazao je Bandić.

Zastupnika Juricu Meića (SDP) zanimalo je zašto se u 21. stoljeću kanalizacija novog naselja Iver u Sesvetskom Kraljevcu slijeva u otvoreni kanal koji teče u kanal Vodoprivrede. Bandić je odgovorio da je zatvorio mnoge kanale pa će i taj te je podsjetio da u Zagrebu osam posto stanovnika nema vodu, a šesnaest posto ih nema kanalizaciju.

Milan Bandić: Izbore sam dobio jer sam deset godina krvario
Nakon samo petnaest minuta od početka sjednice Gradske skupštine, predsjednik Skupštine Boris Šprem prekinuo je zasjedanje jer je gradonačelnik Milan Bandić "oduzeo demokratsko pravo".

Bandić je, naime, bez da mu je Šprem dao riječ, izašao za govornicu kako bi zastupnici Margareti Mađerić kazao da će doći u Gračane kako bi riješio problem premještene tramvajske stanice. Mađerić je pitala zašto se stanica premješta kad ugrožava sigurnost djece. Predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović nije znao odgovor, na što je reagirao Bandić i, ne mareći za Špremova upozorenja da krši poslovnik, izašao za govornicu.

- Danas popodne sam tamo, na mjestu događaja - kazao je Bandić, a nakon što je Šprem prekinuo sjednicu, sazvao je tiskovnu konferenciju.

- Razumijem nervozu. To je zbog odluke Trgovačkog suda. Ja sam samo reagirao kao odgovoran čovjek, i tako će biti ubuduće. Gradonačelnik se može uvijek javiti ako nije zadovoljan odgovorom. Struka i građani moraju naći rješenje za premještanje stanice - kazao je Bandić poručujući da je on izbore dobio jer je deset godina krvario.

Komentara 23

NE
neni
11:50 15.06.2010.

Najbitnije u cijeloj priće je da se stanica makne radi sigurnosti djece. Ako se političari budu svađali tko će više i bolje udovoljiti građanima na dobrom smo putu. Tak\' svejedno tko će to napravi Bandić ili Šprem. Oni su tuu da nam služe i to je posao političara. A njihove svađe uopće nisu bitne, bitni su samo rezultati. Mogu se svađati i Kosor i Milanović i jedan i drugi su na grbači proračuna, kaj se stranke više svađaju mi smo u prednosti.

ST
standup
13:41 15.06.2010.

tito-fito.., tvoji nisu imali ni vrimena za krvarenje...u masovnim-grobnicama i fojbama...

OB
-obrisani-
10:17 15.06.2010.

Milan Bandić: Izbore sam dobio jer sam deset godina krvario-----ma daj bandiću radio si za plaću i za svoje privilegije koje si si sam osigurao---koje priće podvaljuješ narodu pa nisi narodu dijelio svoje novce već novce poreznih obaveznika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije