Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak skupštinara

Mikulić: 'Na Jakuševcu ne razvrstavaju otpad, slažu ga na hrpe'

glomazni u halama na Jankomiru
Foto: Stjepan Bubalo
11.03.2015.
u 11:00

Odbor za zaštitu okoliša nezadovoljan razvrstavanjem glomaznog otpada, direktorica Čistoće najavila rješenje u travnju

Do kraja travnja Grad Zagreb potpisat će ugovore o zbrinjavanju glomaznog otpada koji se trenutačno skladišti na otvorenu plohu odlagališta Jakuševec i u hale na Robnim terminalima na Jankomiru. To je obećala Gordana Krajina, direktorica Čistoće, kazavši da je natječaj za odabir tvrtki za deponiranje glomaznog otpada završen, no kako treba proći rok žalbi prije potpisivanja ugovora.

– Mi taj otpad nemamo gdje zbrinjavati, sve što se može prodati izdvojimo iz glomaznog otpada, a ono što ne možemo nalazi se na hrpama i čekamo potpisivanje ugovora – istaknula je Krajina. S druge pak strane s takvim radom Čistoće, ali i nadležnog gradskog Ureda za energetiku nije zadovoljan predsjednik Odbora za zaštitu okoliša, HDZ-ovac Andrija Mikulić. Tako je na odlagalište otpada i hale Robnih terminala izveo Odbor kojim predsjedava da vide kako se gospodari glomaznim otpadom.

– Na Jakuševcu nismo vidjeli da netko razvrstava otpad. Vidjeli smo samo hrpe otpada. Predlažem odgovornima da vrlo ozbiljno shvate posao kojim se bave i, ako znaju fakturirati građanima račune, moraju im pružiti i adekvatnu uslugu – kazao je Mikulić. Dodao je da je Skupština prošle godine donijela Plan gospodarenja otpadom koji je dao određene zadatke i postavio rokove, no da se oni ne poštuju.

– Nikako da gradski oci shvate kako im je dužnost da provode odluke Gradske skupštine – kazao je Mikulić. 

Stigla dozvola, glomazni otpad odvozi se u skladište Robnih terminala na Jankomiru

Komentara 8

TO
tolitol
21:11 11.03.2015.

Ponekad mi se čini da bi najjednostavnije bilo otpustiti svu tu našu bagru i dovesti desetak stručnjaka iz neke austrijske, švicarske ili njemačke zabiti. Ti bi sigurno daleko lakše, pametnije i naravno jeftinije rješili problem.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
19:21 11.03.2015.

Hm, kako je sutra sjednica Gradske Skupštine, dečki su se malo prošetali da vide kaj ima u svijetu otpada, pogotovo Bernardić, koji je predsjednik Odbora za kontrolu gospodarenja otpadom. Sigurno će sutra reči sve najbolje o zbrinjavanju otpada u gradu, na sveopće zadovoljstvo razduševljenog puka.

Avatar banijac68
banijac68
18:21 11.03.2015.

gledaj ti njih što se može prodati prodajmo biče za odojka za ostalo ko ga šljivi . pogledajte sve neki šefovi njih 6-torica i ljigavi ko riba a gdje su radnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije