Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

'Mi stanari zapadne strane Medveščaka ne možemo ni umrijeti'

Pitanja za kvart
Foto: Jakov Novak
1/4
06.11.2013.
u 17:02

Večernji vas poziva na kvartovsku tribinu koja će se održati u četvrtak, 7. studenog, u Maloj sceni od 19 sati. Ulaz je besplatan

Prva u nizu kvartovskih tribina u organizaciji Večernjeg lista održat će se u četvrtak, 7. studenog, u Maloj sceni s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan. 

Na pitanja građana o gradskoj četvrti Gornji grad – Medveščak odgovarat će predstavnici Grada Zagreba, mjesne samouprave i gradskih četvrti. 

Večernjakov leteći reporter proteklih je dana skupljao pitanja građana i bilježio sve prijedloge, probleme i ideje. Dio je to novog Večernjakova projekta u kojem ćemo obići 17 gradskih četvrti te zajedno predložiti ideje i pronaći rješenja za kvalitetniji život u našim kvartovima.

Pitanja još uvijek možete poslati na e-mail adresu: gradska@vecernji.net ili nazvati na broj 01/6300-455.

Neka od pitanja kojima su danas građani zasipali letećeg reportera pokraj Male scene

Kao stanovnik Ulice Nikole Grškovića moram reći da nam je problem saobraćaj. To je ulica koja je najopterećenija u Zagrebu. Njome prolaze četiri autobusne linije i to vrlo često, a dnevno prođe oko 500 autobusa, i to najvećih ZET-ovih autobusa. 

Tu je strahovito intenzivan promet osobnih automobila i slobodno je parkiranje. Svi prodavači s Dolca parkirani su tu čitav dan. Totalno zagušenje ulice. Uz to, ulica je toliko oštećena da izaziva vibracije i mi stanari mislimo da su stalno manji potresi...

Mi stanari zapadne strane Medveščaka, parni brojevi, ne možemo biti bolesni, ne možemo naručiti selidbu ni umrijeti jer su nas tak' oboružali stupićima. 

U Torbarovoj, otkad je jednosmjerna, katastrofa je. 

Kad će se fasade početi obnavljati? Recimo neboder u Laginjinoj, u kojem ja živim. Pa on je već ušao u program renovacije, no ništa se ne pokreće. Fasada pada s većim vjetrom, a i grilje su na rubu da počnu padati po dječjim igralištima. 

Komentara 3

DI
dimnajac
09:35 07.11.2013.

'Recimo neboder u Laginjinoj, u kojem ja živim.' Hahaha. Taj ne zna ni u kojem kvartu živi. Laginjina ulica spada pod Donji grad, a ne Gornji grad - Medveščak.

SN
Snasasasalasa
14:33 11.11.2013.

Istina je da Grskovicevom ulicom voze autobusi za Mirogoj. Istina je da je ta ulica u katastrofalnome stanju a i prekrasne stare vila, u kojima zivi jos po neki stari vlasnik koji nema niti za zivot a kamoli za obnovu,ovu, ostavljaju zalosnu sliku. Neke je vile nasljedila crkva, ali ni ona se ne brine i ne odrzava svoju imovinu. Sve u svemu, jako zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije