Naslovnica Zagreb

Medvjedi uskoro u novom brlogu

Za najkasnije mjesec dana počinje druga faza afričke savane, a to je gradnja volijere za ptice
14. travnja 2015. u 09:00 3 komentara 1962 prikaza
ZOO
Foto: Zološki vrt
Pogledajte galeriju 1/3

Lijeni pogledi lavica jučer su pratili žamor posjetitelja Zoološkog vrta. Djeca koja su u posjetu ZOO-u bila u sklopu nastave dozivala su Ayanu i Nyotu, no one su ignorirale svako komešanje i nastavile se izležavati na suncu. “Fjaka” je uhvatila i zebre, deve, merkate, pa čak i tuljane, koji se ni na nagovor posjetitelja nisu željeli previše kretati svojom nastambom.


Za bolje uvjete ljudi

Proljetna lijenost nije uhvatila jedino ljude u Zoološkom, koji su prošlog tjedna punom parom krenuli u realizaciju druge faze modernizacije ZOO-a. Nešto više od devet i pol milijuna kuna iz fondova Europske unije povučeno je za gradnju novog restorana i edukacijske dvorane, a kako kaže ravnateljica Zoološkog Davorka Maljković, sve radi poboljšanja uvjeta u vrtu, i to ovog puta – za ljude.

– Restoran je već dotrajao objekt kojem zaista treba novi izgled. Svi radovi bit će završeni do jeseni sljedeće godine, ali u to vrijeme posjetitelji će moći kavu popiti na terasi koju smo postavili pokraj Tropske kuće, a u ZOO-u postoje i automati na kojima se može kupiti i hrana i piće – rekla je ravnateljica Maljković te dodala kako će ljubitelji ZOO-a uvelike profitirati i novom edukacijskom dvoranom.Kako je objasnila ravnateljica, zbog povećanja kapaciteta za edukaciju u isto će se vrijeme moći održavati više događanja, što dosad nije bilo moguće.

– Predavanja i, primjerice, proslave rođendana, ali i drugi sadržaji sad neće isključivati jedni druge – objašnjava Davorka Maljković i odmah najavljuje još jedno gradilište u vrtu, volijeru za afričke ptice koja predstavlja drugi dio afričke savane u sklopu koje je već sagrađena nastamba za lavove.

Dolaze i pingvini

Kako kaže Maljković, radovi na volijeri počet će najkasnije za mjesec dana, a za treći dio savane, u koji bi trebala stići i dugoočekivana žirafa, još se traže odgovarajući načini financiranja. Zoološki sad iz vlastitih sredstava obnavlja nastambu za medvjede, koja će dobiti prirodnije materijale, a dugoročni je plan i proširiti je

– Još nas čekaju godine posla – rekla je ravnateljica ZOO-a koja s timom radi i na nabavljanju sredstava za novu nastambu za morske lavove te dovođenje pingvina.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

 • rukeuvis:

  Oooboooožavam zoološki vrt. Svaka čast ekipi koja ga vodi i tamo radi! Napravili su čudo u zadnjih par godina. Samo naprijed cure i dečki!

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  jest, slažem se s komentarom prije... naš zoo je na krasnom mjestu, bio sam tamo prije 4 god. , i tada se vidjela razlika... volim usporedbe, mnogima se neće svidjeti ova : uređenje zološkog košta oko 10 mil kn, tako ... prikaži još!o piše .... i to jedva isprošenog novca... prošlogodišnja parada pedeja zajedno s dnevnicama organizatora i policije koštala nas je 10 milijuna kuna... vi provjerite, a minusići mi ionako ne ginu, al' se navikneš, haha

 • liliZG:

  od kad je ova ekipa preuzela zagrebački zoo svake godine sve je bolji i bolji i ljepši, samo tako naprijed....