Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački holding

Među direktorima i članica Gospodarskog savjeta I. Josipovića

holding
Foto: Borna Filić/PIXSELL
14.11.2013.
u 11:45

Otkrivena imena koja će voditi podružnice. Među 21 izabranim 12 je žena i devet muškaraca

Otkrivena je dobro čuvana lista 21 imena novih direktora Holdingovih podružnica. Na zasad neslužbenom popisu nalaze se stranački poklonici, ali i osobe s kaznenim prijavama, optužbama za zloporabu položaja, oni koje se optuživalo da su za bivših uprava trošili novac Holdinga...

Repovi novih šefova

Osim onih koji su već odavno znali da im je posao u toj megatvrtki osiguran, Milan Bandić je direktorskom pozicijom nagradio i osobe slabo poznate javnosti. Tako je iz pepela izvukao Gordanu Pokrajčić, bivšu direktoricu podružnice Upravljanje sportskim objektima. Sada ju je nagradio direktorskom pozicijom podružnice Digitalnog grada bez obzira na to što su je u ondašnjem mandatu jedne od šefica Holdinga radnici optuživali da je na račun tvrtke bolesnoj majci osiguravala prijevoz i službenog vozača od Velike Gorice do Zagreba radi odlaska na terapije. Obećavao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom objave imena direktora da šefovsku poziciju Zagrebačkih cesta neće dobiti netko tko ima repove pa izigrao obećanje radnicima. Ostavio je Alena Gospočića zbog kojega se prosvjedovalo i koji ima dvije kaznene prijave. Kako neslužbeno doznajemo, Gospočićev ostanak bio je Bandićev ustupak HSLS-ovcima koji broje deset zastupnika u gradskoj skupštini i čiji su glasovi potrebni za osiguranje većine.

– Nema tu nikakvih komentara. Ne znam uopće što bih mogao komentirati – poručio je Davor Poljak koji će svoju poziciju šefa Vodoopskrbe i odvodnje morati prepustiti Štefici Mihalić, dugogodišnjoj zaposlenici gradskog Ureda za obrazovanje koji vodi Ivica Lovrić, inače nekadašnji voditelj izbornog stožera Milana Bandića.

Bandić izigrao obećanje

U podružnice će i ljudi iz uprave, koje je također odabrao sam gradonačelnik, pa je uz mjesto u upravi Ivan Tolić ponovno dobio šefovsku poziciju na čelu najzaduženije podružnice ZET-a.

Upravo je Ivan Tolić taj kojem se pripisuje debeli minus Zagrebačkog električnog tramvaja, a krivi ga se i za stečaj tvrtke Gredelj. Među izabranima je i Marina Pavlović koja će voditi Zagrebački velesajam, a inače je članica Gospodarskog savjeta predsjednika Ive Josipovića. Podsjetimo, na natječaj za direktore stiglo je 737 prijava. Novi šefovi imat će ugovore izjednačene s ugovorima članova uprave te ih nakon njihova isteka poslodavac ne mora zadržati.

>>Ovo su Bandićevi novi direktori Holdinga

Komentara 5

FA
fakin2012
12:57 14.11.2013.

Bandić je napravio upravo onako kao što je i rekao - odabrani su najkompetentniji i nitko nije zaposlen na "halo". On ne odabire svoje poslušnike i po političkoj podobnosti.

MI
Milkica
14:05 14.11.2013.

A ako negdje hoćeš biti čistačica, treba ti potvrda o nekažnjavanju.

ĆA
ćaćaća
12:05 14.11.2013.

dokaz da drugari dobro surađuju..sad drugari više ne pričaju da je bandić hdz.ov čovijek..to je uglavnom tema za prije izbora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije