Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
audicije

Mažoretkinje zovu: Pridružite nam se

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
16.09.2020.
u 11:21

Problemi zbog korone nisu slomili duh živućeg suvenira Zagreba, audicije su sutra i u subotu

Nazivaju ih jedinim živućim suvenirom Zagreba, a svojim su nastupima oduševile publiku 270 gradova u 26 zemalja Europe, Amerike i Azije. Godišnje ih je gledalo više od 12 milijuna ljudi, no u 2020. se zbog situacije s koronom ta brojka drastično smanjila. U protekla dva mjeseca Zagrebačke mažoretkinje nisu imale ni treninga, a ostale su i bez članarina.

Dio članica ne može ih plaćati, kažu, jer su im roditelji ostali bez posla, a mažoretkinje usto nisu imale komercijalnih nastupa, prodaje štapova i sponzorstva te im je Grad, ističu, zbog potresa smanjio subvenciju za 67 posto. No loše im vijesti nisu slomile duh, već su ih potaknule da se još više angažiraju pa sad primaju nove članice. Audicije će se održati sutra u 20 sati i subotu u 15 u Palmotićevoj 30.

– Kandidatkinje ne moraju ništa donijeti sa sobom, a ispitivat će se ritmičnost i ponavljanje koraka. Iskusna će im mažoretkinja pokazati stupanje, a djevojke će na zadanu glazbu za njom ponavljati. Zadat ćemo im i određeni ritam pljeskanja koji će morati pratiti. Rezultati obično stižu dan nakon audicije i bit će objavljeni na službenim stranicama – poručuju iz sastava, dodajući kako će u dvoranu ulaziti po četiri djevojčice, a upisne kvote nema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije