Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samac usred svemira

Matoš stoljeće nakon smrti putuje Gornjim gradom

Antun Gustav Matoš
Foto: Jakov Novak
1/6
14.03.2014.
u 16:19

Uz 100. obljetnicu smrti Antuna Gustava Matoša u petak i subotu programi u projektu Matoš - samac usred svemira' povezuju Zagreb i Pariz, te prostore KIC-a i Medijateke Francuskog instituta. Na rasporedu su recitali u više knjižara i galerija, te glazbeni nastup

Povodom 100. obljetnice smrti velikog hrvatskog pisca Antuna Gustava Matoša, Kulturno informativni centar organizira danas i sutra multimedijalni projekt "Matoš- samac usred svemira" vezan uz slavnog pisca i dva grada koja su obilježila njegov rad jednako kao što je on obilježio njih- Zagreb i Pariz.

-Ideja je ove multimedijalne kompozicije povezati sve prostore KIC-a, kao i Medijateku Francuskog instituta kratkim raznolikim događanjima velikog intenziviteta. Program je zamišljen kao duhovno putovanje Matoša kroz KIC i Gornji grad - objasnio je Goran Matović, vd ravnatelja Kulturno informativnog centra.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Program će početi večeras u 19 sati u Galeriji Forum, te se redom seli u knjižaru Vuković&Runjić, Medijateku Francuskog instituta, antikvarijat Jesenski i Turk, te KIC gdje program završava u 21 sat. Na svakoj lokaciji će poznati glumci i književnici čitati Matoševe tekstove o Zagrebu i Parizu, kao i odlomke tekstova o samome piscu. Tijekom petka održan je u Hrvatskom društvu pisaca i znanstveni skup.

U subotu program počinje u 10 sati u gostionici Stari krovovi, nastavlja se šetnjom Gornjim gradom i završava u 11 sati glazbeno scenskim dijalogom Ane Raucner, Andrijane Sesar i glumaca.

>>Od KIC-a do Starih krovova u spomen na A. G. Matoša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije