Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova šansa

Maša (7) prohodala nakon neprekidne terapije jahanjem

terapijsko jahanje
Grgur Žućko/PIXSELL
18.06.2013.
u 08:35

Udruga okuplja 50-ak osoba s invaliditetom i 17 bivših ovisnika. Terapijsko jahanje pomaže i u unapređenju mentalnog zdravlja te pružanju psihološke pomoći

Dario se počeo drogirati od rane mladosti. Marihuana, ecstasy, kokain, heroin... Sve je isprobao. Ima 33 godine i već je neko vrijeme na čišćenju i rehabilitaciji. Bio je u depresiji. No, onda je upoznao Beti. Zbog nje se osjeća bolje i našao je, kaže, neki smisao u životu.

Druga prilika

Beti je konj s kojim Dario provodi vrijeme na terapijskom jahanju koje mu je omogućila Udruga “Jedni za druge”. Udruga već pet godina radi na rehabilitaciji osoba s invaliditetom i resocijalizaciji bivših ovisnika kroz terapiju jahanjem na imanju na Karlovačkoj cesti. – Tu sam manje od godinu dana i osjećam se odlično. Ovamo dolaze djeca koja su paralizirana i do kraja života ovisit će o pomoći drugih. Tek kada sam vidio koliko je njima teško, shvatio sam koliko sam, zapravo, sretan jer sam ja dobio drugu priliku – poručio je Dario.

Ana Čudina majka je sedmogodišnje Maše koja ima cerebralnu paralizu i epilepsiju. – Maša dugo nije mogla hodati. U drugoj godini života počeli smo s terapijom jahanjem. Osim što je pomalo prohodala, njezino je držanje puno bolje, ali i ravnoteža. Kada sjedne na konja, ona je apsolutno smirena – kazala je majka Ana. 

Stalne edukacije

Terapijsko jahanje pomaže i u unapređenju mentalnog zdravlja te pružanju psihološke pomoći. – Udruga okuplja 50-ak osoba s invaliditetom i 17 bivših ovisnika. Provodimo i stalne edukacije svih korisnika i njihovih obitelji kako bi se što bolje upoznali s vlastitom bolešću, problemima i načinima njezina liječenja i rješavanja – istaknula je psihologinja Sanja Maroević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije