Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinari na trgu

“Martin je v Zagrebu” i rado će mošt pretvoriti u vino

vino, portugizac  (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
05.11.2012.
u 13:00

Posjetitelji Martinja doći na svoje kušajući mladi portugizac i ostala vrhunska vina a bit će i delicija poput pečenog kestenja, sireva, rakija, meda...

Od utorka je glavni zagrebački trg pod paskom svetog Martina, zaštitnika vinara i vinogradara. Zagrebačka županija već 12. godinu organizira priredbu “Martin je v Zagrebu” na kojoj izlagači iz grada i cijele županije predstavljaju svoja vina, tradicijska jela i običaje.

Na Trgu se stoga idućih dana predstavlja pravo bogatstvo iz podruma Zelinske, Plešivičke i Samoborske vinske ceste uz koja će najveći vinski praznik – Martinje zasigurno proteći veselije. Zagrebačka je županija među najcjenjenijim vinorodnim regijama u Hrvatskoj pa će i posjetitelji Martinja doći na svoje kušajući mladi portugizac i ostala vrhunska vina.

Bit će i delicija poput pečenog kestenja, sireva, rakija, meda, sve kako bi Martinje, kao obred pretvaranja mošta u vino koje će nas uveseljavati cijele godine, bilo ugodan odraz zagrebačke gostoljubivosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije