Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Vujević

Ljepotica volontirala sa štićenicima Centra Stančić: To je stvarno neprocjenjivo

09.08.2017.
u 23:50

Zabavljali su se pjesmom i sviranjem gitare

Učinilo mi se to kao lijepa prilika, ali i izazov. Bilo je to prvi put da sam volontirala u centru koji pruža usluge odraslim ljudima, a ne samo djeci. Osim toga, presudno je što je volontiranje nešto što me usrećuje – opisuje Marija Vujević svoj posljednji volonterski angažman, odlazak na ljetovanje s korisnicima Centra za rehabilitaciju Stančić.

Nesvakidašnji izbor za 18-godišnju djevojku koja je nedavno osvanula u javnosti kada je okrunjena kao prva Miss Zagrebačke županije. Kakvo trendi odredište na Jadranu Marija Vujević zamijenila je boravkom u Sv. Filipu i Jakovu a korisnicima ovog centra od kojih su neki, kako kaže, prvi put imali priliku okupati se u moru. Zabavljala ih je pjesmom i sviranjem gitare, prodavala njihove rukotvorine i činila sve što treba da tim ljudima ovih sedam dana prođe što sretnije i opuštenije. Pomoći drugomu trebalo bi se podrazumijevati, naglašava.

– Kada volontiram, bila to djeca ili odrasli, osjećam se slobodno i prihvaćeno uz njih, a osjećaj da ste i vi nekoga usrećili je neprocjenjiv. Mislim da sam to suosjećanje za druge naslijedila od majke. Ona radi u Caritasovu domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu te mi je odmalena ideja o pomaganju drugima nešto prirodno, nešto što je dužnost svakog čovjeka – opisuje Marija, inače gimnazijalka i učenica Srednje glazbene škole. Tih ju je tjedan dana, kaže, ispunilo i usrećilo.

– Bilo je to divno iskustvo koje bih ponovila svako ljeto ako bude prilike. Dojmilo me se koliko su korisnici centra veseli, dragi, pozitivni. Svaku smo se večer dobro zabavljali uz muziku i ples. Svaki od korisnika ima svoju priču koja nadahnjuje svakoga tko je želi čuti. Volim reći kako ti divni ljudi više pomažu meni nego ja njima – govori nesvakidašnja misica kojoj uskoro slijedi i rujanski izbor za Miss Hrvatske. Kaže da tu nije riječ samo o izboru ljepote, ali i da je u toj priči završila sasvim slučajno.

– Sudjelovanje u izboru za Miss također je jedno lijepo iskustvo koje se slučajno dogodilo. Prijateljica me zvala da joj se pridružim u izboru Miss Zagrebačke županije za Miss Hrvatske. Otišla sam iz znatiželje i da steknem novo iskustvo. Uistinu nisam očekivala pobjedu i bila sam u šoku, no naravno drago mi je što sam pobijedila. U rujnu je izbor za Miss Hrvatske i mogu vam reći da ovaj izbor nije samo obični izbor ljepote. Sve će finalistice morati pokazati vještine u kategorijama talenta, sport&fitness, multimedije, davanja intervjua te top-modela što podrazumijeva hod i ponašanje na pisti. Sve moramo biti vrijedne i naučene na rad, red i disciplinu te redovito ispunjavati svoje zadatke. Za rujan se već spremam i to kod profesionalnog trenera Entonija Jurića koji je i prošle godine za izbor pripremao Miss Zagreba i Zagrebačke županije – govori 18-godišnjakinja koja planira studirati psihologiju ili medicinu. Ono u što je sigurna jest da će nastaviti volontirati i da može za to uvijek pronaći vremena. Kako naglašava, smatra da je u Hrvatskoj puno prilika da učinimo nešto dobro, a svoju volontersku pomoć voljela bi unatoč tome u budućnosti pružiti i u nekoj od potrebitih zemalja u Africi ili Aziji.

Komentara 1

MI
miro44V
04:48 10.08.2017.

Volontirala, ma ni je valjda. A kaj to znaci? Dali je to iz CRONGLISH rijecnika mozda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije