Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa odozdo

'Mapirali' 70 rubnjaka, smetnje dječjim kolicima i osobama s invaliditetom

03.09.2014.,Zagreb - Vanja Radovanovic iz inicijative da se snize rubnjaci na plocnicima na Tresnjevci. Ozujska ulica Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
20.12.2014.
u 10:30

Lokacije proslijedili vijećima četvrti koja će rubnjake spustiti kroz MKA

Točno 70 previsokih rubnjaka zabilježili su članovi Mapiranja Trešnjevke, inicijative od strane građana koji žele bolje upoznati svoj kvart.

U sklopu projekta "Dolje s rubnjacima!" prikupljali su njihove lokacije punih šest mjeseci ne bi li time pomogli osobama s invaliditetom, maloj djeci i roditeljima s dječjim kolicima, kojima najviše smetaju.

–Potječu iz doba kada nije bilo asfalta, pa su vjerojatno linijom manjeg otpora, prilikom izgradnje naselja tamo i ostali. Dio su spustili za vrijeme priprema za Univerzijadu 1987. godine - objašnjava Vanja Radovanović, voditelj projekta. Tako najveći broj visokih rubnjaka ima u naselju Prečko, njih čak 19, no ne zaostaje ni Stara Trešnjevka, gdje je zabilježeno 17 previsokih rubnjaka. Svoje su prijedloge proslijedili u Vijeća gradskih četvrti Trešnjevka - sjever i Trešnjevka - jug da ih oni uvrste u Plan malih komunalnih akcija (MKA).

Iako je plan prioriteta već određen, i predsjednik GČ Trešnjevka - sjever Ivan Butorac i predsjednik GČ Trešnjevka - jug Saša Molan složili su se da će učiniti sve što je moguće da se barem dio rubnjaka uvrsti.

– Sve ovisi o proceduri i nadležnosti, s obzirom na to da to moramo raditi u suradnji s Gradom Zagrebom - rekao je Butorac, te dodao da se u njegovu mandatu rubnjaci na području gradske četvrti nisu spuštali. Trešnjevka - jug svoju je akciju spuštanja rubnjaka provela još prije deset godina.

–Rado ćemo poslušati nove prijedloge i krenuti zajedno u akciju s građanima - rekao je Molan.

Komentara 2

DU
Deleted user
06:37 23.12.2014.

Zašto ne mapiraju cijeli Zagreb a ne samo tu Trešnjevku?

Avatar links
links
08:25 23.12.2014.

pogledajte tzv.biciklističku stazu na prisavlju,od boćarskog prema HRT-u... svakih 50 met. rubnjak od 10 cm, tragedija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije