Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan ljudskih prava

Manjine žele da odnos s Gradom bude i više od ispunjenja obveza

Dan koordinacije vijeca i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba
15.12.2014.
u 09:30

U Zagrebu živi oko 47 tisuća nacionalnih manjina, a imaju 18 predstavnika vijeća, što je tri puta više nego u drugim županijama

Tradicionalno uz pjesmu jučer je u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava u KD Vatroslav Lisinski održan i Dan koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba. Glavni grad Hrvatske u prednosti je u odnosu na ostale županije u pogledu prava manjina, kaže predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba Zoltan Balaž-Piri.

–Zajednički rad manjina kroz koordinaciju smo postigli da sve manjine dobro surađuju. Taj rad je iznjedrio takve rezultate koji su vidljivi na zadnjem popisu stanovništva gdje grad Zagreb prednjači u odnosu na ostale gradove, jer je došlo do porasta broja pripadnika manjina - kazao je Zoltan Balaž-Piri.

U Zagrebu ima oko 47 tisuća pripadnika nacionalnih manjina, a u gradu imaju 18 predstavnika vijeća, što je trostruko više u odnosu na druge, no, uvjerenja su da bi i u Zagrebu moglo bolje.

–Htjeli bismo da ne bude sve samo zadovoljavanje zakonskih obveza nego da se ide iznad toga - dodao je Zoltan Balaž-Piri.

Da su manjine bogatstvo grada kazala je i dograonačelnica Sandra Švaljek.

–Grad je ponosan na sve nacionalne manjine i mi ćemo uvijek podržavati ovu Koordinaciju - kazala je dogradonačelnica. Na svečanosti su nastupili zborovi srpske, albanske, bošnjačke,mađarske, romske i židovske nacionalne manjine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije