Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju škole

Mališani putuju jer župnik ne želi vrtić u prizemlju crkve

neimanje djecijeg vrtica i osnovne skole.
Foto: Marko Prpić
10.09.2014.
u 21:44

S Gradom je bilo dogovoreno da se prostor iznajmi za smještaj djece

"Škola". Natpis koji stoji na kolniku u centru Ivanje Reke vozače upućuje na oprez u vožnji. Međutim, škole tamo nema niti je ikad postojala. Znak je tamo jer se u blizini nalazi autobusno stajalište na kojem djeca čekaju prijevoz do škole na Peščenici ili u Resniku. U Ivanjoj Reci, kažu stanari, nema ni vrtića, iako je bilo planirano da ga se otvori u sklopu crkve, pa roditelji svakog jutra svoje mališane voze, kao i školarce, na Pešču, u Resnik te Trnavu.

Sami skupili novac za crkvu

–Crkva je završena prošle godine, a gradila se od novca koji smo mi sami skupljali. Kako je trebalo riješiti pitanje vrtića jer djece ima i za nekoliko grupa, dogovoreno je bilo s Gradom da će se on smjestiti u crkvi jer tamo ima dovoljno prostora - govore u Ivanjoj Reci dodajući kako nije riječ o prostoru koji bi na bilo koji način narušavao mir, budući da za njega postoji i poseban ulaz. Od smještanja vrtića u crkvu odustalo se u konačnici, objašnjavaju Ivanjorečani, jer svećenik to nije dozvolio. Prostor sad, kažu, zjapi prazan.

Dokumentaciju pripremaju

– Imali smo dogovor sa župnikom da, kad se otvori crkva, u prizemnom dijelu uzmemo u najam prostore za vrtiće. Projektiranje je bilo dovršeno, ali je na kraju župa odustala od davanja prostora u zakup Gradu - objasnio je problem pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, dok je župnik Josip Horvat rekao kako s Gradom ništa nije bilo dogovoreno. Također, dodao je, o davanju prostora u najam ne odlučuje on, već Duhovni stol. Dokumentacija za novi vrtić, kao i ona za osnovnu školu, kažu u Gradu, priprema se, a u Ivanjoj Reci kažu kako bi voljeli da se uredi i barem jedno dječje igralište.

–Djecu na igranje vozimo i u Dugo Selo, nekoliko kilometara odavde. Imamo samo dvije ljuljačke i nogometno igralište - rekla je Vesna Novak iz Ivanje Reke.

>> Novi vrtić u Obrežu i Donjem Dragonošcu obećao Bandić

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar divide et impera
divide et impera
22:52 10.09.2014.

Nemam ja ništa protiv Crkve...vjernik sam iako ne tipičan...ali ako ste svojim novcem izgradili ovo velebno zdanje možda ste ipak prije trebali tim istim svojim novcem izgraditi vrtić, a na crkvu misliti kada zbrinete djecu.

AU
autoritet
22:30 10.09.2014.

U naslovu vičete da "župnik ne želi vrtić", a tri retka kasnije župnik tek kaže da o tome on ne odlučuje. Jesam li zalutao na jutarnji.hr?

SW
swimm
07:34 11.09.2014.

A onda kada ste dali lovu za crkvicu, biskup vam je pokazao kaj misli o vama i vašem vrtiću. Vidim na fotki da je nadstrešnica na stanici postojana....još

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije