Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednodnevna kirurgija

Mali pacijenti: Tu nas ne tjeraju da spavamo

22.10.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic otvorio je Odjel za djecju kirurgiju Djecje bolnice Srebrnjak. Milan Bandic, Mirna Situm. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
23.10.2015.
u 13:00

U dječjoj bolnici Srebrnjak otvoren novi odjel na kojem se pacijenti mogu operirati bez čekanja na pregled i termin

Mjesto na kojem djeca uče i igraju se, a osoblje sluša njihove priče i s njima se druži...

Nije to vrtić ili igraonica, nego Dječja bolnica Srebrnjak, u kojoj je jučer otvoren novi odjel za jednodnevnu kirurgiju.

– Puno sam bolnica prošla i rijetko gdje imala priliku vidjeti ovako pozitivnu atmosferu – kaže nam dr. Maša Hrelec Patrlj, dječja kirurginja na odjelu gdje će se djeca operirati bez čekanja na pregled i termin operacije, uz stalnu prisutnost roditelja.

– Ovo je humaniziranje liječenja za djecu, a tu ne možemo štedjeti bez obzira na cijenu od 4,5 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Milan Bandić, dok je ravnatelj Srebrnjaka dr. Boro Nogalo istaknuo da je odjel, koji dnevno prima do petero pacijenata, otvoren kako bi se lista čekanja smanjila.

– Najljepše je kad dijete dođe ujutro i već tijekom dana ode kući te bude u krugu obitelji – poručio je dr. Nogalo.

Djeci boravak u bolnici i ne pada teško kad imaju medicinske sestre koje se brinu za njih, kako kaže Juraj, jedan od malih pacijenata.

– Najviše mi se sviđa što nas ne tjeraju da idemo spavati – kaže Juraj. Prednost je i to što u sklopu bolnice postoji i škola kako djeca ne bi propuštala nastavu.

– Imam 29 godina staža, a djeca su uvijek ista, s njima se možete smijati, razgovarati, igrati... Ima i tužnih priča, ali nema ljepšeg osjećaja nego vidjeti djecu kako odrastaju i, kad ih sretnete na ulici, prepoznaju vas – kaže glavna sestra Vlasta Krešić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije