Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska INVENTURA

Maksimir - četvrt koja je u plan uvrstila sve prijedloge naših čitatelja

20.03.2014., Zagreb - Vecernjakova kvartovska tribina odrzana je u centru za kulturu i informiranje Maksimir. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
16.11.2014.
u 19:19


Pri samom je završetku izgradnja dječjeg igrališta u Švarcovoj ulici

Deset novih ulica obnovljeno je i rekonstruirano na području gradske četvrti Maksimir u prethodna dva mjeseca od posljednje objavljene Večernjakove kvartovske inventure. Gradska je to četvrt koja se može pohvaliti da je među onima čiji je predsjednik Vijeća gradske četvrti Stanko Gačić odmah nakon održane tribine sve prikupljene prijedloge stanara s toga područja uvrstio u plan malih komunalnih akcija i program prenamijenio prema željama i potrebama sugrađana.

Poslušali građane

– Vijeće gradske četvrti Maksimir je tijekom ove godine realiziralo dosta originalnih i kvalitetnih projekata, kao i velik broj prijedloga građana nakon održane Večernjakove tribine – poručio je Gačić.

Spomenuta gradska četvrt tijekom 2014. godine raspolagala je budžetom od 8,900.000 kuna, no unatoč tome i prije svega želji da se projekti realiziraju, vrijednost svih izvršenih radova na ovome području dosegla je iznos od 18,000.000 kuna.

– Možemo itekako biti zadovoljni činjenicom da smo golem dio zahtjeva naših sugrađana realizirali tijekom ove godine ne čekajući sljedeću, pri čemu su nam pomogli i nadležni gradski uredi pa je tako i realizirano više od raspoloživog iznosa – kazao je Gačić.

Stanari Maksimira mogu biti i više nego zadovoljni – od Večernjakove kvartovske tribine Vijeće gradske četvrti na tome je području asfaltiralo i uredilo ukupno 11.300 metara ulica i nogostupa te su tako jedina gradska četvrt koja je postavila videonadzore na sve objekte dječjih vrtića i osnovnih škola.

Jedno neriješeno obećanje

– Ove godine sagradili smo vau park, a pri samom je završetku izgradnja najljepšeg dječjeg igrališta u Švarcovoj ulici – predstavio je Gačić ovogodišnje najznačajnije realizirane projekte.

Za 2015. godine stanari četvrti Maksimir dobili su nova obećanja: među prvim će se projektima i planovima iz Malih komunalnih akcija sagraditi parkiralište u Benkovićevoj, ulici Oboj, Ulici Ivana Česmičkog i IX. Bukovačkog ogranka, a počinje i izrada Plana pješačkih zona i njihova povezivanja pješačkim i biciklističkim stazama.

– Ono što je prioritet ove četvrti jest uređivanje svih najfrekventnijih lokacija na kojima se okupljaju građani kao što su dječja i sportska igrališta, parkovi i ostale javne površine – objasnio je Gačić. Ipak ova četvrt ima jedan neriješen problem – problematiku križanja Bukovačke ceste i Petrove ulice.

Komentara 1

DO
doktorica
08:07 17.11.2014.

naročito Vau-vau park za pese,to nam je sada jako vitalno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije