Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već u jesen

Maknu badiće i odmah stavljaju božićne ukrase

božićni ukras
Foto: Sandra Golemac
1/3
Autor
Sandra Golemac
26.09.2014.
u 09:00

Svake godine sve ranije božićno ukrašavanje Zagreba. Iz Grada je najavljeno da će ove godine klizalište biti od Umjetničkog paviljona do kipa kralja Tomislava

– Čim maknemo badiće, stavljamo božićne i novogodišnje ukrase – objasnile su jučer djelatnice trgovine KiK u Martićevoj ulici gdje već dva tjedna, dakle još od ljeta, u izlogu u ponudi stoje božićna drvca, ukrasne kuglice, blagdanske lampice i slični dekorativni predmeti.

I tako rade svake godine. Tek je to početak, dodaju, blagdanske groznice koja iz godine u godinu, čini se, počinje sve prije.

Ukrašavanje

Grad Zagreb, naime, 5. rujna objavio je poziv za javnu nabavu za blagdansko ukrašavanje grada, čija procijenjena vrijednost ove godine iznosi 5,2 milijuna kuna bez PDV-a, što znači da će u konačnici stajati oko milijun kuna više. Iznos će, vjerojatno, biti oko 6,5 milijuna kuna, kao i lani, kada je ususret blagdanima u centru grada te gradskim četvrtima bilo postavljeno tridesetak okićenih borova.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Rok za dostavu ovogodišnjih ponuda je 16. listopada, a postavljanje božićne i novogodišnje dekoracije započet će 3. studenog i trajat će sve do 29. studenog. Dekorativna rasvjeta postavit će se, među ostalim, u Bakačevoj, Frankopanskoj ulici od Ilice do Prilaza Gjure Deželića, u Gundulićevoj ulici od Hebrangove do Ilice, u Teslinoj i Radićevoj ulici od Trga bana Jelačića do Kamenite ulice, u Prolazu sestara Baković, a dekorirat će se i Starčevićev trg, Umjetnički paviljon, katedrala, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, šatori i kućice na Trgu bana Jelačića, Hrvatska kuća Materina priča u Preradovićevoj ulici, fontana Manduševac i ostatak užeg centra grada te gradskih četvrti.

Po uzoru na Beč

Osim toga, gradonačelnik Milan Bandić početkom rujna, u novom Veleposlanstvu Republike Hrvatske u središtu Beča, najavio je da će se ove godine u vrijeme adventa djeca, ali i odrasli građani, moći klizati na stazi dugačkoj oko 400 metara, i to od Umjetničkog paviljona do kipa kralja Tomislava na Glavnom kolodvoru. Ideju je, naime, dobio vidjevši impresivno klizalište pred bečkom Gradskom vijećnicom.

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
12:41 26.09.2014.

A 6. siječnja opet idu badići u izlog? Treba se već za ljeto pripremati! Ili da jednostavno stave i božićne i uskrsne ukrase i badiće i zimske čizme pa se više ne moraju mučiti cijele godine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije