Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova predstava

Majstori iz Moruzgve uskoro kreću u obnovu metropole

Performans Majstora iz Moruzgve
Foto: LUKA CEROVINA
1/5
16.09.2020.
u 11:10

Potres u doba korone inspirirao novu predstavu i performans

Odjenuli su se u majstore pa s kantama i pilama u ruci te kacigama na glavi nasmijali Zagrepčane koji su nedavno svjedočili njihovu performansu na Jelačićevu trgu. Tako su glumci kazališta Moruzgva potres koji je prije pola godine razrušio grad uspjeli okrenuti na vedriju stranu i svojim humorističnim nastupom izmamiti osmijeh na lica prolaznika.

Performans su, ističu, inspirirali pravi majstori, skele, bageri, šuta, bušilice... koji su preplavili ulice metropole proteklih nekoliko mjeseci. Bila je to i prilika da najave novu predstavu “Majstori” autorice Ane Tonković Dolenčić koja će premijeru imati 25. rujna u Rijeci, a u Zagrebu, i to na daskama kazališta Vidra, prvi će je put izvesti dva dana kasnije. U istom će se teatru moći potom gledati i 4. te 23. i 25 listopada. Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, a u glavnim su ulogama Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Jasna Palić, Matija Šakoronja, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić.

Radnja predstave, pak, događa se nakon potresau centru Zagreba te u vrijeme pandemije koronavirusa. Paralelno prati život i međuodnos tri stanara koji žive u istoj zgradi. Protagonisti se nalaze u teškim životnim situacijama u kojima se, osim s kućnim popravcima i sanacijom štete, moraju boriti s mjerama zaštite od COVID-a te financijskim gubicima. No, poručuju iz Moruzgve, predstava ima pozitivan prizvuk i za gledatelje će biti prava terapija. Odnosno, kako ističu, “Majstori” će humorom krenuti u obnovu Zagreba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije