Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širi se obitelj

Majmunčić Dudo novo je pojačanje u ZOO-u

zoološki (1)
Foto: ZOO
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
23.07.2013.
u 13:52

Dudo se okotio prije tri mjeseca, a kako mama Saška nije imala dovoljno mlijeka za njega, brigu o hranjenju i igri preuzela je nutricionistkinja Jasna

Dva laneta i majmunčić Dudo najnovija su “pojačanja” u zoološkom vrtu. Prstenastorepi lemur nešto je stariji, a i mnogo zaigraniji pa kad svoje vrijeme ne provodi s hraniteljicom Jasnom Stošić, inače nutricionistkinjom u ZOO-u, ili u društvu svoje obitelji, nestašno skakuće oko štenaca iz Dumovca, koji su također na othrani te čekaju svoje udomitelje, kao što Dudo čeka da se vrati svojoj grupi.

– Dudo se okotio prije tri mjeseca, a kako mama Saška nije imala dovoljno mlijeka za njega, brigu o hranjenju i igri preuzela je nutricionistkinja Jasna – objasnila je Davorka Maljković, ravnateljica zoološkog vrta i dodala da se zamjenska Dudina majka prošle godine bavila i njegovim bratom Julianom za kojeg također nije bilo dovoljno mlijeka. Sad kad je Dudo malo narastao, kažu u ZOO-u, svakodnevno sve više vremena provodi sa svojom lemurskom, a sve manje s ljudskom mamom. 

– Navikava se na svoju obitelj, kao i ona na njega, vjerujemo da će se uskoro k njima i vratiti – rekla je ravnateljica ZOO-a i objasnila da je isti proces prolazio i njegov stariji brat koji sad najnormalnije živi u svom prirodnom, majmunskom okruženju. A u obiteljskom krugu uživaju i dvije sitatunge stare nešto više od mjesec dana. Iako mnogi na prvi pogled pomisle da je riječ o lanetima, u vrtu kažu da je riječ o antilopama.

– Umnogome su različiti od jelena, imaju drugačije krzno, a i kopita su im nalik na banane – kažu u zoološkom vrtu koji i u ljetnim mjesecima ima mnogo posjetitelja iz Zagreba i iz ostalih dijelova Hrvatske.

>>FOTO: Prvi put ZOO-u u Zagrebu izlegao se kajman

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije