Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se osvježenje

Ma kakav Bundek! Kupa se u fontanama

fontane
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
18.06.2013.
u 19:50

Prostor pokraj Nacionalne knjižnice postao je novo gradsko kupalište uslijed velikog nedostatka gradskih bazena

Iako su se oko njih vodile burne rasprave između onih koji su smatrali da je njihova gradnja bacanje novaca i onih koji su tvrdili da će biti simbol grada, takozvane Bandićeve fontane pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice sada su definitivno našle svoju svrhu.

Vrijedne 18 milijuna kuna, otkako su temperature prešle trideset Celzijevih stupnjeva, služe za kupanje, većinom mladih Zagrepčana koji su baš u njima potražili osvježenje.

– Bolje je i od Bundeka i od Jaruna. Voda je čista, ima malo klora, ali je ipak bolje nego na jezerima gdje je voda mutna. Bili smo i jučer tu, živimo u blizini, u Vrbiku i Trnju i ovo nam je odlično mjesto za kupanje – kazao je kupač Lovro Duvnjak.

Dječaci i djevojčice, no i pokoji odrasli kupač ručnike su prostrli na travnjak pored vodoskoka ili na drvene klupe pored njih, a osim upozorenja zaštitara da to ne bi smjeli raditi, nisu dobili nikakvu ozbiljniju opomenu.

– Rekli su nam, ako naiđe policija, da se maknemo, no nitko nije dolazio pa smo samo nastavili – dodao je mladi kupač Dan Devčić.

Da kaznu za kupanje u fontani neće dobiti, jer ona nije ni odlukom o komunalnom redu definirana, potvrdio je i šef komunalnih redara Mate Kraljević.

– To je više remećenje javnog reda i mira, no sumnjam da bi policija kaznila djecu koja su se došla osvježiti, a i komunalni redari samo bi ih upozorili. Ipak, te su fontane simbol grada i trebalo bi ih čuvati. No, ako je netko nakratko u njima potražio malo osvježenja, neće nikome naškoditi – kazao je šef komunalnih redara Mate Kraljević.

>>Nove fontane idealne za klasičnu glazbu

>>Za čišćenje 44 gradske fontane potrošit će se 7 milijuna kuna

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije