Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramota s (ne)dočekom

Lovrić: 'Ovo je pljuska hrvatskom sportu. Tomašević bi se trebao javno ispričati'

Zagreb: Konferencija za medije nestranačkog gradskog zastupnika Ivice Lovrića
Sanjin Strukic/PIXSELL
19.02.2024.
u 13:30

Ovakvo neprimjereno ponašanje gradske uprave samo govori o njihovoj samodopadnosti i začahurenosti u svoj mali svijet u kojem oni određuju koga će se dočekati, a koga ne, iskazujući tako nepoštivanje svjetskih rezultata, smatra Lovrić

Propust oko zaboravljanja organizacije dočeka zlatnih Barakuda komentirao je na svom Facebooku nekadašnji savjetnik Milana Bandića i nezavisni skupštinski zastupnik Ivica Lovrić. Njego status prenosimo u cijelosti: 

"Dočekivali smo rukometaše i nogometaše, Ivaniševića i Čilića, Ivicu i Janicu, napravili slavlje u roku od dana. Grad Zagreb uvijek je spremno iščekivao rezultate i osigurao da medalje oko vrata jače sjaje velikom proslavom na glavnom zagrebačkom Trgu. Do sadašnje vlasti. 

U subotu su naši vaterpolisti postali svjetski prvaci. Barakude su osvojile zlato i izborile Olimpijske igre u Parizu. Veselje i radost krenula je od zadnje sekunde utakmice, preko bacanja u bazen, pjesme i slavlja zajedno sa navijačima. No, to je bila Doha, a ne Zagreb

Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski vaterpolski savez i Ministarstvo turizma i sporta organizirali su ono što su mogli u samoj Zračnoj luci. Mediji su okupirali VIP salon. 

Umjesto pozivanja građana da dočekaju reprezentativce na Trgu i da se skupe tisuće kao i svaki puta do sada, pojavilo se stotinjak ljudi na aerodromu koji su ih željeli pozdraviti i čestitati.

Iako umorni i iscrpljeni, vaterpolisti su došli ponosni, a mislim da su kućama otišli tužni i razočarani. Za njih nije bilo slavlja. Za njih nije bilo pjesme. Za njih nije bilo navijanja i iskazivanja ponosa na uspjeh. Za njih se nije orio cijeli Trg u kockicama. Nažalost njima „moj“ Grad Zagreb nije poklonio ni malo pažnje, priznanja niti si je dao imalo truda oko dočeka.

Zar je njihovo zlato oko vrata manje vrijedno od ostalih? 

Zar mi nismo grad sportskog duha i zajedništva

Očito da više nismo. Jer je sve završilo u skromnom VIP salonu. Tužno i sramotno. Ovo je pljuska hrvatskom sportu i izraz nepoštovanja ljudima koji su svojim trudom, radom i velikim odricanjem postigli ovako velik uspjeh. 

Ovakvo neprimjereno ponašanje gradske uprave samo govori o njihovoj samodopadnosti i začahurenosti u svoj mali svijet u kojem oni određuju koga će se dočekati, a koga ne, iskazujući tako nepoštivanje svjetskih rezultata.

Iako ne bi popravilo nastalu nelagodu, lijepo bi bilo da im se bar Tomašević javno ispriča. Ne ponovilo se više u hrvatskom sportu"; zaključio je Lovrić. 

Komentara 5

OT
otrovnijezik
14:08 19.02.2024.

Lovriću da li je još 5000€ cijena zapošljavanja u zg. pogalvarstvu i kako to nisi završio u diplomaciji kao predstavnik BM365 hajduka?

TM
trade_mark
09:51 20.02.2024.

lovriću, tvoja faca u javnom prostoru je pljuska svakom poštenom čovjeku. gubi se!

Avatar neugodan
neugodan
09:41 20.02.2024.

Lovricu, vrati se tamo od kuda si dosao. A sto se tice doceka, vaterpolo nije pracen kao nogomet. Bilo bi tuzno gledati kako nikoga nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije