Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Lučkom i Sv. Klari 8,35 milijuna, Mlaki ništa

Dva vijeća dobila su dvije trećine novaca a u njima živi tek četvrtina stanovnika, upozorava Goran Kutlić
15. veljače 2011. u 16:41 1 komentara 23 prikaza
vrtić mala mlaka
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Samo dva mjesna odbora u Novom Zagrebu-zapad, Sveta Klara i Lučko, dobila su 8,35 milijuna kuna, a ostalih četrnaest zajedno su dobili 3,6 milijuna kuna za ovogodišnje male komunalne akcije. Za Malu Mlaku nije izdvojeno ni kune. Zbog toga je jučer SDP Novog Zagreba-zapad na konferenciji za medije prozvao Jadranka Baturića, predsjednika Vijeća četvrti, koji je njihov bivši član, njegove pristaše i partnere iz HDZ-a.

– Dva vijeća dobila su dvije trećine sredstava, a u njima stanuje četvrtina stanovnika. Trnsko i Siget nisu mnogo manji od Sv. Klare, a dobili su 28, odnosno osam puta manje. Mala Mlaka treća je po veličini i nije dobila ništa – kazao je Goran Kutlić, zastupnik u Skupštini. Dragutin Breberić, šef mjesnog odbora Male Mlake, ljutit jer je u Lučkom najviše bespravne gradnje, a dobili su 3,85 milijuna kuna, dok u Mlaki svi imaju građevinske dozvole, što znači da su platili doprinose, a nisu dobili ni kune. Zakinuti su, podsjeća, i lani kada im je nametnut dug za vrtić iz 2009.

– Vrtić je stajao 3,6 milijuna kuna i pisalo je da je gotovo. Odjednom se pojavilo 580.000 kuna. Od Baturića smo tražili troškovnik, ali ga nikad nismo dobili – kazao je Breberić. Baturić kaže da Vijeće rješava jednu po jednu četvrt, da su odbori potvrdili plan te da je Mlaka zadnjih godina dobila 11 milijuna kuna.

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Milkica:

    Nije bitna veličina kvarta, nego njegova uređenost. Trnsko i Siget su asfaltirani, imaju kanalizaciju i plin, dok velik dio Klare gaca po blatu, a donedavno nije imao ni kanalizaciju (a bogami ni plin).