Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepucavanja

Lovrić: Cibonu sam ponudio Kosoru, mislim da će pristati

11.06.2014., Zagreb - Hotel Westin u suradnji sa estonskom firmom Dinner in the sky organizira dorucak, rucak, veceru i koktele na visini od 50 metara.  Ivica Lovric.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
08.07.2014.
u 11:30

Predsjednik Skupštine drži da klub može opstati samo ako ga podupre gradonačelnik Milan Bandić

 

Na inicijativu predsjednika Skupštine Darinka Kosora da se financijski ugrožen košarkaški klub Cibona spasi uklanjanjem političara iz vodstva kluba i ulaskom privatnog kapitala koji bi vodio klub, predsjednik Cibone Ivica Lovrić odgovorio je Kosoru ponudom da vodi klub.

– Predložio sam mu da bude predsjednik kao prijelazno rješenje, dok se ne nađe netko iz gospodarstva. Nećkao se, ali mislim da će prihvatiti. Jako cijenim njegovu inicijativu i nadam se da neće ostati samo na riječima – kazao je Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za sport. On je već najavio ostavku, no nitko se, kaže, ne želi prihvatiti njegova posla. Kosorova je ideja da sportski direktor Cibone bude netko od uglednih bivših košarkaša koji bi se s članovima momčadi, koji nisu dobili i po 15 plaća, nagodio o isplati duga teškog gotovo sto milijuna kuna.

Gdje je sanacijski plan?

Dijela duga igrači bi se trebali odreći, a isplatu drugog dijela Grad bi garantirao trogodišnjom isplatom po pet milijuna kuna Ciboni. Cilj je da u Cibonu uđe nekoliko privatnih tvrtki koje bi klubu omogućile financiranje sezone te da klub vode upravo tvrtke koje su dale novac. Kosor tvrdi da je već razgovarao s nekim poduzetnicima i postoji volja za ulaganjem. Smatra da je nužno povući sve poteze koje je najavio do 15. kolovoza jer najesen klub čeka nova sezona.

Lovrić kaže da Kosor nije otkrio toplu vodu te da ta ideja već postoji u sanacijskom planu. No, napominje i da Cibona s "omladinskim pogonom" može funkcionirati i bez puno novca te da su, uz minus na računu kluba, odigrane četiri sezone.

Kosor pak tvrdi da on sanacijski plan nije vidio i nije čuo da postoji dok mu to jučer ujutro nije rekao Lovrić. Poručuje da ne želi biti "politički komesar" u Ciboni.

– Da dođem ja, kao političar, ništa se ne bi promijenilo. No, ako je gradonačelniku plan prihvatljiv, spreman sam se angažirati. Kad bismo gradonačelnik Bandić i ja porazgovarali s nekoliko tvrtki, uspjeli bismo – kaže Kosor ističući da je za spas Cibone presudna Bandićeva podrška.

Reda mora biti

Tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić nije upoznat s "unutarnjim" problemom Cibone, no Savez želi da bude reda u svim klubovima i da se ponašaju u skladu s onim što imaju.

– Cibona je jedan od stupova gradske košarke i nije nam svejedno zbog toga što imaju probleme. No ne mogu komentirati rješenja jer ni s kim o njima nisam razgovarao i nisam upoznat s idejama – kazao je Drakšić.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
14:27 11.07.2014.

tko si ti da nudis nekome jednu Cibonu, slucajni potrcko koji nema veze sa kosarkom!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije