Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Lovci štapovima tjeraju divlje svinje iz dvorišta Markuševčana

Razmatra se mogućnost izvanrednog odstrela, a predloženo je i da se na dva kilometra postave električni pastiri, što bi stajalo 12.000 kuna
05. listopada 2017. u 19:41 6 komentara 2147 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Sa štapovima u rukama, u gumenim čizmama, lovci podsljemenskih društava jučer su krenuli u akciju istjerivanja divljih svinja s područja zone duž cijele Medvednice sa zagrebačke strane.

Kuda idu divlje svinje? Don Vitu su divlje svinje u dvorištu rastrgale

Nakon što je nedavno u Markuševcu vepar napao psića obitelji Miklec te ga rasporio, zbog čega je mješanac Don Vito ubrzo podlegao ozljedama, sve lokalne institucije digle su se na noge, a informacija o problemu divljih svinja u urbanom dijelu podsljemenske zone koje su se namnožile zbog zabrane odstrela u Parku prirode stigla je i do gradonačelnika Milana Bandića. “Na tapetu” ju je stavio Krešimir Kompesak, predsjednik Gradske četvrti Podsljeme, prilikom koordinacije gradonačelnika i vijećnika gradskih četvrti.

– Uputio me je na pročelnika Ureda za poljoprivredu Emila Tuka, koji je rekao da je u stalnom kontaktu sa svim nadležnim ministarstvima. Moguće je da odobre izvanredni odstrel, no takva odluka još nije službeno donesena. Do tada će lovci nastojati barem štapovima divlje svinje tjerati natrag u šumu – rekao je Kompesak, dodavši da je održan i sastanak s predstavnicima svih sedam lovačkih društava, koliko ih djeluje na području Podsljemena, koji su uključeni u provedbu programa zaštite divljači na Medvednici.

– Marin Tomaić, stručna osoba za provedbu programa, savjetovao je i da se postave električni pastiri na dva kilometra kritičnog područja kako bi divlje svinje što manje ulazile u dvorišta stanovnika. To bi stajalo 12.000 kuna, a dio bi mogla financirati i gradska četvrt – zaključio je je Krešimir Kompesak. 

divlje svinje u Markuševcu Markuševčani zavapili: Spasite nas od divljih svinja! Lovci im kažu: Zabranjen je lov u parku prirode divlja svinja Petra Balija Čim se divljač pojavi u kvartu, stiže interventni tim. Ali tako je to u Beču... lovci Ilegalni imigranti Krenuli su u lov na divlje svinje, a pronašli Afganistance!
Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm, a da snime ponovo seriju "Kuda idu divlje svinje?" i uzmu veprove za statiste, pa da ne gledamo više turske sapunjare nego Markuševačke. Koji luzeraj. Lovci u čižmakima i s ruksacima punim mošta, mašu štapovima a pajceki se smiju.

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Nevjerojatno je da se u jednoj od najvećih i najmultikulturalnijih metropola svijeta veprovi tjeraju štapovima. Naš dragi gradonačelnik sigurno ne zna za ovaj problem jer da zna, on bi stao pred veprove, umilio im se obećanjem o gradnji parka s ... prikaži još! hranilištem i sadnji šumice samo za njih, veprovi bi ga zadivljeno poslušali i stvar je riješena. Makar do konca ovog gradonačelnikova mandata.

 • xnet0822:

  Pošaljite Obelixa on obožava pečene veprove, pa će biti posla za njega !