Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Lovci štapovima tjeraju divlje svinje iz dvorišta Markuševčana

Razmatra se mogućnost izvanrednog odstrela, a predloženo je i da se na dva kilometra postave električni pastiri, što bi stajalo 12.000 kuna
05. listopada 2017. u 19:41 6 komentara 2126 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Sa štapovima u rukama, u gumenim čizmama, lovci podsljemenskih društava jučer su krenuli u akciju istjerivanja divljih svinja s područja zone duž cijele Medvednice sa zagrebačke strane.

Kuda idu divlje svinje? Don Vitu su divlje svinje u dvorištu rastrgale

Nakon što je nedavno u Markuševcu vepar napao psića obitelji Miklec te ga rasporio, zbog čega je mješanac Don Vito ubrzo podlegao ozljedama, sve lokalne institucije digle su se na noge, a informacija o problemu divljih svinja u urbanom dijelu podsljemenske zone koje su se namnožile zbog zabrane odstrela u Parku prirode stigla je i do gradonačelnika Milana Bandića. “Na tapetu” ju je stavio Krešimir Kompesak, predsjednik Gradske četvrti Podsljeme, prilikom koordinacije gradonačelnika i vijećnika gradskih četvrti.

– Uputio me je na pročelnika Ureda za poljoprivredu Emila Tuka, koji je rekao da je u stalnom kontaktu sa svim nadležnim ministarstvima. Moguće je da odobre izvanredni odstrel, no takva odluka još nije službeno donesena. Do tada će lovci nastojati barem štapovima divlje svinje tjerati natrag u šumu – rekao je Kompesak, dodavši da je održan i sastanak s predstavnicima svih sedam lovačkih društava, koliko ih djeluje na području Podsljemena, koji su uključeni u provedbu programa zaštite divljači na Medvednici.

– Marin Tomaić, stručna osoba za provedbu programa, savjetovao je i da se postave električni pastiri na dva kilometra kritičnog područja kako bi divlje svinje što manje ulazile u dvorišta stanovnika. To bi stajalo 12.000 kuna, a dio bi mogla financirati i gradska četvrt – zaključio je je Krešimir Kompesak. 

divlje svinje u Markuševcu Markuševčani zavapili: Spasite nas od divljih svinja! Lovci im kažu: Zabranjen je lov u parku prirode divlja svinja Petra Balija Čim se divljač pojavi u kvartu, stiže interventni tim. Ali tako je to u Beču... lovci Ilegalni imigranti Krenuli su u lov na divlje svinje, a pronašli Afganistance!
IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm, a da snime ponovo seriju "Kuda idu divlje svinje?" i uzmu veprove za statiste, pa da ne gledamo više turske sapunjare nego Markuševačke. Koji luzeraj. Lovci u čižmakima i s ruksacima punim mošta, mašu štapovima a pajceki se smiju.

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Nevjerojatno je da se u jednoj od najvećih i najmultikulturalnijih metropola svijeta veprovi tjeraju štapovima. Naš dragi gradonačelnik sigurno ne zna za ovaj problem jer da zna, on bi stao pred veprove, umilio im se obećanjem o gradnji parka s ... prikaži još! hranilištem i sadnji šumice samo za njih, veprovi bi ga zadivljeno poslušali i stvar je riješena. Makar do konca ovog gradonačelnikova mandata.

 • xnet0822:

  Pošaljite Obelixa on obožava pečene veprove, pa će biti posla za njega !