Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽ

Louis Vuitton u inspekciji zagrebačkih restorana, muzeja...

'23.02.2012., Zagreb - Turisticka zajednica grada Zagreba, Predstavljanje Louis Vuitton vodica u kojemu je i Zagreb. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
05.03.2012.
u 12:00

Uz restorane, detektirali su i mjesta za izlaske pa im je kino Europa mirisalo boemski, Khala bar im je idealan za piće prije večere, Fly za mlađu klijentelu...

The Regent Esplanade jedini je pravi luksuzni hotel s pet zvjezdica, Bulldog club XL pomalo je snobovsko mjesto, a čim otvorite vrata u Jackie Brown, nagutat ćete se duhanskog dima i sresti osvajača Wimbledona Gorana Ivaniševića sa suprugom Tanjom, poznatom manekenkom... A subotom se ne propušta špica, šetnja pješačkom zonom od deset do dva sata, koja je ujedno modna parada uređenih žena. Ukratko su to opisi Zagreba u Louis Vuittonovu vodiču u koji je hrvatska metropola "upala" prvi put.

Kamere ne spominju

Taj ekskluzivni brend od 1998. izdaje kolekciju vodiča kroz gradove i ove je godine među novopridošlima poput Odese, Barija i Birminghama za lokaciju odabran i Zagreb. O tomu u Turističkoj zajednici ne znaju ništa, nitko s njima nije kontaktirao, a i prema sadržaju sasvim je jasno da su u starom sinonimu luksuza (valjda nema celebrityja bez prtljage s LV-ovim monogramom), samostalno napravili inspekciju po gradu. I kupcima koji će za vodič iskeširati 44 američka dolara ponudili svoju sliku Zagreba.

Kako sami opisuju, ovaj vodič baca novo svjetlo na gradove, donosi adrese birane s ukusom i razumom. A prema tim kriterijima, LV je posjetio (ili bar u vodič uvrstio) 15 zagrebačkih restorana. Tako će Atlantu Bocca Marai nazvati omiljenom zagrebačkom zvijezdom, dok za Gallo navode da u njemu i najjednostavnija jela ispadnu sofisticirana, ali i da je jedno od najskupljih mjesta. Cijena ih je "ohladila" i u restoranu Korčula, posebice zato što je, kako opisuju, nepretenciozno prijateljsko mjesto. Ali zato garantiraju za cijene u Marcellinu vlasnika Marija Čerhaka, mnogima poznatijeg kao svjedoka na suđenju bivšem premijeru kojeg je za jednim od stolova restorana ovjekovječila i kamera... To LV ne navodi, nego svojoj bogatoj klijenteli preporučuje Čerhakovu kuhinju te ga naziva talentiranim chefom. Ni on nije znao da je završio u vodiču, no drago mu je biti dio Louis Vuittona u vrijeme dok nam je, kako kaže, rejting "smeće".

Mirisalo je boemski

Uz restorane, detektirali su i mjesta za izlaske pa im je kino Europa mirisalo boemski, Khala bar im je idealan za piće prije večere, Fly za mlađu klijentelu, Charlie glavno mjesto za poslove. Preporučuju i Bonkulovićevu delikatesu, dizajn Katarine Balogh, postolara Zvonimira u Dalmatinskoj, pojedine galerije, muzeje. A da, ma kako skupocjeni, i oni znaju pogriješiti pokazuje – Kvaternikov trg.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar neugodan
neugodan
14:02 05.03.2012.

The Regent Esplanade jedini je pravi luksuzni hotel s pet zvjezdica, Bulldog club XL pomalo je snobovsko mjesto, a čim otvorite vrata u Jackie Brown, nagutat ćete se duhanskog dima _________________ sve istina!!! a i ostalo

MB
Marlon Brando
15:33 05.03.2012.

Gospon novinar ,zakaj mislite da su pogriješili kaj su naveli Kvatrič ? Jedan od boljih barova u gradu je u Nemčićevoj ulici , a u zadnjih godinu dana otvorila su se tri fancy- chmanchy kafića . Odnedavno postoji i luksuzni shopping centar , a također par koraka od Kvatriča je jedan od najbooljih ribljih restorana u gradu . Da i ne spominjem legendarni Daj- Dam gdje je svojevremeno zalazio i Miroslav Krleža . Na Kvatriču su i najbolje mesnice i zalogajnice , stoga sam mišljenja da se gospoda nikako nisu zabunila . Kvatrič- najlepši trg na Svetu !! Pozdrav

Avatar germanikus
germanikus
20:43 05.03.2012.

To što se tiče Atlanta Bocca Marai mogu samo potvrditi ...kuhinja daleko najbolja u Zagrebu{a bogme i šire} ..naročito kad u kuhinji celebrira ona plavuša!Sve je na prvi pogled jednostavno ali opet nevjerovatno ukusno....da o desertima i ne pričam!Žena mi stalno govori da sam postao ovisnik o njihovim desertima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije