Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STREET ART

Zagrebački umjetnik Lonac naslikao pumpajuće srce

HeArtbeats
Foto: Screenshot
1/4
30.01.2016.
u 15:16

Njegov posljednji hiperrealistični mural zapao je za oko i StreetArtNewsu

Grafiti-umjetnik poznat pod umjetničkim imenom Lonac ponovno je privukao pažnju javnosti jedniom svojim radom. 

Njegov posljednji hiperrealistični mural zapao je za oko i StreetArtNewsu, koji je objavio i animirani gif koji prikazuje kako njegovo naslikano srce pumpa krv.

Sve slojeve svog novog uratka, nazvanog "HeArtbeats", izradio je ručno, pomoću spreja, a mural je vješto uklopio uz cijevi koje vise sa stropa. Gledajući ga, čini se kao da cijevi krvlju napajaju ovo veliko naslikano srce.

Lonac je jedan od istaknutijih članova zagrebačke street art scene, umjetnika čiji radovi oživljavaju  oronule fasade, zapuštene pothodnike i otužne komade sivog betona. 

Ovaj mladim umjetnik, student grafike na zagrebačkoj likovnoj akademiji, svojedobno je oduševio i stanovnike Peščenice kad je pročelje njihovog Kulturnog centra u ivanićgradskoj oslikao divovskim muralom nazvanim "Time Catcher", slikom simpatičnog lutka s kapicom i prugastim čarapama koji iz krletke pušta zatočene krilate budilice.

A kad ne oslikava zidove, Lonac  svira bas i gitaru, puše u trubu i didgeridoo, egzotični instrument koji sam izgrađuje u vikendici u Zagorju.

 

Dear followersHere's an early Valentine's GIF(T) I've been working on for all of you this past few weeks. Thanks for...

Posted by Lonac on Sunday, 24 January 2016

 

>> Grafiti-majstor Lonac uljepšao oronulo pročelje na Peščenici

Ključne riječi

Komentara 4

MZ
miroslav.zupanic
15:48 30.01.2016.

Odlično, bravo!

BA
baba44713
13:02 31.01.2016.

Sve piše, osim gdje je to nacrtao. Loncu 5, a novinarčiću da vrati diplomu, ako ju uopće i ima...

BL
Blomberg
11:11 01.02.2016.

Super je to izveo , sad treba tu oronulu pozadinu jos prespricati na bjelo, steta da to nije negdje vani da to svi vide, ali je to izveo zbog " zila " koje do sada nisu bile u "upotrebi"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije