Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ljetno kino Gradec otvoreno filmom Irene Škorić

Film „Dragi Lastane!“ zainteresirao je mnoge poklonike ovog popularnog lika ali i vodstvo novoosnovane stranke Naprijed Hrvatska! u kojoj je kultura jedna od bitnijih odrednica
15. srpnja 2015. u 13:46 629 prikaza
Ljetno kino Gradec
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/8

Sinoć je, šestu sezonu za redom, svoja vrata otvorilo najposjećenije zagrebačko Ljetno kino Gradec. Ovu divnu zagrebačku manifestaciju otvorio je film „Dragi Lastane!“ autorice Irene Škorić. Poznatu redateljicu svojim su dolaskom došli podržati glumica Jelena Perčin, arhitektica Ana Martina Bakić te gotovo cijelo vodstvo novoosnovane stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, na čelu sa predsjednikom stranke Ivom Josipovićem.

Film „Dragi Lastane!“ priča je o legendarnom izmišljenom dječjem psihologu iz popularne Modre Laste. Irena Škorić u ovom svom autorskom radu otkriva sve misterije ovog iznimno popularnog lika iz časopisa te daje odgovor na vječno pitanje „Tko je Lastan?“. Posjetitelji su se prije filma mogli zabaviti fotkanjem uz kartonski lik Lastana te uživati u crtiću Profesor Baltazar.

Velika mi je čast što je moj film "Dragi Lastane!" imao priliku otvoriti najljepše zagrebačko kino pod zvijezdama. S obzirom da sam ovaj film radila prvenstveno za publiku, oduševljena sam kako je publika emotivno reagirala i zapisivala prelijepe rečenice o filmu u Knjigu dojmova. Svi su suglasni u jednom, a to je da mit o Lastanu nije razbijen, iako je nakon skoro 5 desetljeća kodeksa šutnje napokon otkriven njegov identitet. Kako vrijeme odmiče, najdraže mi je jedno pismo Lastanu i njegov odgovor iz devedesetih: "Dragi Lastane, koji je tvoj životni cilj? Da neprimjetno nikad ne odrastem. I jako mi je drago da su me sinoć došli podržati i moji kolege iz stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez jer je kultura jedna od bitnih odrednica ove nove stranke.“ izjavila je Irena Škorić.

Ljetno kino Gradec održava se na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininom trgu gdje vlada ugodna večernja atmosfera, a ulaz na sve projekcije je besplatan. Starogradske ulice narednih će četrdeset pet dana ponovo biti ispunjene mnogim vrijedno odabranim filmskim naslovima u kinu pod milijun zvijezda.

Ljetno kino Gradec LJETNO KINO GRADEC OTVARA SEZONU Najposjećenije zagrebačko ljetno kino danas otvara svoja vrata

Program ove godine nudi retrospektivne, novije i premijerne filmske naslove na velikom platnu iz desetak zemalja. Ponedjeljkom dokumentarci, nedjeljom filmovi za cijelu obitelj, a na početku svakog filma u 21 sat neizostavni Profesor Baltazar. Uz čašu dobrog vina, nema boljeg od ljetnog kina, slogan je koji godinama privlači mnogobrojnu publiku.

Večeras je s početkom u 22 sata na programu poznati film Irene Škorić 7seX7 u kojem glavnu ulogu ima Jelena Perčin.

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas