Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešo Beljak

Liste čekanja za vrtiće uskoro će biti prošlost

'04.06.2013., Samobor - Kreso Beljak, gradonacelnik Samobora.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL'
'Boris Scitar/Vecernji list/PIXSE'
06.06.2013.
u 12:00

Početkom ljeta otvorit će se nove prostorije koje se trenutno opremaju pokućstvom, a u stare se seli dio gradske uprave

Nakon što je još u prvom krugu lokalnih izbora u Samoboru uvjerljivo pobijedio HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Tomislava Mastena s više od 60 posto glasova birača, haesesovac Krešo Beljak (koji predstavlja i samoborski SDP) kazao je da je to očiti dokaz da su posljednje četiri godine dobro radili. Nije ni čudno što je to rekao s tolikom samouvjerenošću jer su i u gradskom vijeću od 25 vijećnika, HSS i SDP s Beljakom na čelu liste osvojili čak 19 mjesta. Nastavio je, kako je sam rekao, svojim tempom, a koliko žestokim uvjerila se Večernjakova ekipa. Tijekom razgovora Beljaku je nekoliko puta zazvonio telefon, a izlaskom iz ureda na samom trgu već su ga čekali građani s novim problemom...

Novi trgovački centar

– Svi su čekali kraj izbora, pa smo, eto, upravo malo prije dogovorili i novi projekt, vrijedan 10 milijuna eura. Riječ je o privatnoj investiciji, odmah na ulazu u Samobor gradit će se veliki trgovački centar američkog tipa, a trebao bi otvoriti 50 radnih mjesta – pokazao nam je Beljak nacrt. Kada govori o gradskim investicijama, prvo spominje dovršetak dogradnje Osnovne škole Samobor i novu školsku dvoranu, kojom će se zaokružiti obnova svih škola u gradu. Potom, prostor bivše vojarne također bi uskoro trebao živnuti. Ondje će se ovaj mjesec otvoriti i novi dječji vrtić. – Vrtićke liste će napokon biti prošlost. Ono što mladi roditelji koji se ovdje žele doseliti prvo gledaju upravo su vrtići. Početkom ljeta otvorit će se i nove prostorije policijske postaje. Trenutačno se opremaju pokućstvom – ističe Beljak te dodaje da će u prostorije stare policijske postaje u centru preseliti dio gradske uprave.

Adiam il dolobortin

Na prostoru bivše vojarne predviđen je i dom za mlade, koji bi se trebao financirati iz strukturnih fondova Europske unije, te mala koncertna dvorana, a počet će se preuređivati i jedan hangar kako bi u njega premjestili vatrogasne postrojbe. Beljak se nada da će 2014. početi i ponovna gradnja pruge za Samoborček, projekt vrijedan 65 mil. eura koji bi se dijelom financirao iz državnog proračuna, no veći bi dio pokrila EU

– Samoborci su tu željeznicu smatrali svojim prepoznatljivim znakom, a i bili smo puno povezaniji sa Zagrebom. To bi nam i sada znatno poboljšalo javni prijevoz, jer zadnjih 15-20 godina nismo sa Zagrebom povezani ZET-ovim linijama – napominje Beljak, koji ne želi mijenjati percepciju Samobora kao rezidencijalnog gradića bez prireza. Stoga će poticati trend gradnje obiteljskih kuća, umjesto stambenih zgrada, a najavljuje i otvaranje dvjestotinjak novih radnih mjesta ove i sljedeće godine, nakon što postojeći proizvođači, tri tvornice koje djeluju na području Samobora, prošire proizvodne pogone.

>>Dječji vrtić Kolibri - Obnova početkom srpnja ove godine

>>Dežurstva u vrtićima vikendom? Ravnatelji: To je roditeljski hir

>>\'Ove godine niti jedno dijete neće ostati neupisano u vrtić\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije