Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blato

Lisice im se šeću po dvorištu, a nadležni ne izlaze na teren

'08.06.2011., Zagreb, Blato - U naselju Blato nalaze se dva legla lisica.Stanovnici se zale na drzavne institucije jer nitko nista nije poduzeo vec dva mjeseca.Nada Tuskan pokazuje mjesto gdje se nala
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
1/4
09.06.2011.
u 14:30

Jedno leglo, tvrde stanovnici, skriva se u napuštenoj kući čija je vlasnica preminula, a nekretnina nema nasljednika zbog čega nijedna služba ne smije ući na privatni posjed.

U neposrednoj blizi centra Arena Zagreb, tri tisuće mještana Blata već mjesec dana muku muče s – lisicama. Koliko ih je, nitko točno ne zna, nagađa se dva legla s troje ojačale mladunčadi. Dvadesetak kokoši njihov je boravak već platilo glavom, nemaju straha ni od pasa, slobodno se kreću po dvorištima, ulaze i odmaraju se čak i u sjenicama, pričaju stanovnici.

– Ovo je prestrašno. Nema koga nismo zvali u ovih mjesec dana da nam pomogne no nitko ne reagira, a naše pozive samo preusmjeravaju jedni na druge – kaže Nada Tuškan, predsjednica vijeća Mjesnog odbora Blato dok pokazuje napuštenu kuću u kojoj je jedno leglo.

Zarasla u travu i korov, pomalo zastrašujućeg izgleda napuštena kuća u vlasništvu pokojne Ščukanec Anke dom je lukavih lija. Iz skrovišta, kažu prvi susjedi, izlaze oko ponoći.

– Vidjeli smo ih kako se guraju kroz plot ali su se uplašile psa – priča Julijana Sučura. Većina stanara, slaže se uglas – kokoši koje ubiju i nisu tako veliki problem kao što je strah od bjesnoće i eventualne zaraze.

– Naše dvorište graniči s napuštenom kućom. Slobodno se šeću dvorištem, a dvije mlađe unuke morali smo poslati u Dubravu jer se bojimo zaraze i ne daj Bože da nekoga napadnu – kaže pak Marica Hlupić. Jednu lisicu mještani su u noćnoj straži uhvatili i ubili.

– Oko pet sati ujutro čuli smo kokoši i lavež pasa. Ubila je moje dvije kokoši. Ovo nije slučajnost, radi se o pravoj najezdi – prepričava 70-godišnji Miro Vodir. Mještani su zvali veterinarsku inspekciju, gradski ured za poljoprivredu, lovačku i sanitarnu inspekciju no svi su oprali ruke – kažu ne mogu ništa jer leglo je na privatnom vlasništvu.

– To su tranzitne lisice. Kamo je sad otišla?– pitala je inspekcija susjedu Tatjanu kada ih je nazvala..

– Da je zaustavim i pitam ili da joj slomim noge, da ne bude tranzitna? – vikala je u slušalicu jer zove već stoti put... Hoće li napokon netko reagirati?

Ključne riječi

Komentara 1

BU
bubimima
11:35 11.06.2011.

A kaj bi htjeli? Ako u gradu ima kokoši, zašto ne bi bilo i lisica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije