Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostali bez šefa

Lili Štokalo: Ja nisam nova ravnateljica ZKL-a, suzdržite se

kazalište lutaka
Marko Lukunić/PIXSELL
15.02.2013.
u 20:20

Ukupno je 8 kandidata za novog ravnatelja Zagrebačkog kazališta lutaka, o kojima će Skupština glasati 21. veljače

Nakon smrti dugogodišnjeg ravnatelja Zagrebačkog kazališta lutaka Nikole Ćubele, koji se zadnjih mjeseci borio s teškom bolesti, to je kazalište ponovno u središtu pozornosti kulturne javnosti, ovaj put zbog frakcijskih podjela oko izbora novog ravnatelja.

Podsjetimo, natječaj za Ćubelina nasljednika raspisan je još za njegova života. Na njega se javilo ukupno osam kandidata, među kojima ravnatelj Dječjeg kazališta Dubrava, bivši ravnatelj Koncertne direkcije Davor Žagar i bivši ravnatelj Teatra &TD Damir Mađarić, ali i aktualna direktorica produkcije ZKL-a i bivša doministrica kulture Ljiljana Štokalo. Kazališno vijeće ovog je tjedna odabralo gospođu Štokalo za svojeg kandidata, što je izazvalo revolt dijela ansambla te navodno ponukalo Žarka Savića da dade ostavku na mjesto člana Kazališnog vijeća. Dio domaćih medija već je proglasio Ljiljanu Štokalo novom ravnateljicom ZKL-a, no ona nas je zamolila da se suzdržimo od takvih “imenovanja”.

– O novom ravnatelju ZKL-a odlučit će Skupština grada Zagreba 21. veljače. Do tada, ja sam samo jedna od osmero kandidata koji su svi odreda vrijedni ljudi. Da je kolega Ćubela poživio, novi ravnatelj preuzeo bi funkciju tek iduće zime, no snašla nas je nesreća zbog koje smo trenutačno bez ravnatelja. A ja sam i dalje samo direktorica produkcije kazališta i ne želim ništa prejudicirati – odlučna je Štokalo. U međuvremenu Savić je za danas u 11 sati sazvao javni sastanak s ansamblom na kojem će govoriti o izboru ravnatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije